Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentantky zvládly duel s Dánskem a proti Švýcarkám si zahrají o olympijskou účast

Arosa (Švýcarsko) - České hokejistky zvládly ve švýcarské Arose i druhé utkání kvalifikace na olympijské hry v roce 2018 v Pchjongčchangu a po vítězství 4:3 nad Dánskem je čeká přímý souboj o postup s domácím Švýcarskem. Hostitelky kvalifikace vyhrály nad Norskem 4:1 a stejně jako Češky mají také počet šesti bodů. Přímý přenos utkání Švýcarsko - Česko sledujte v neděli na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16 hodin.

Radost českých hokejistek
zdroj: AFLO autor: Shingo Ito

Do Pchjongčchangu se kvalifikují pouze vítězky skupiny C a český tým čeká bitva o premiérovou účast pod pěti kruhy. S Dánkami, které skončily loni čtvrté ve skupině A divize I, měly svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka více práce než s Norkami. Ty ve čtvrtek český tým porazil jednoznačně 5:0.

Výběr, který loni na světovém šampionátu v Kamloops dosáhl šestým místem na historicky nejlepší výsledek, od osmé minuty prohrával. Přesilovku pěti proti třem využila Jakobsenová.

Ještě v první třetině ale vyrovnala Přibylová a v druhém dějství otočily výsledek Povová s Kolowratovou, která využila přesilovku. Na snížení Perssonové odpověděla druhou brankou v utkání Přibylová. Ve 49. minutě se prosadila Andersenová, ale těsný náskok favoritky udržely.

Kvalifikace hokejistek na olympijské hry v roce 2018 - skupina C v Arose (Švýcarsko):

ČR - Dánsko 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Branky: 13. a 34. Přibylová, 23. Manhartová, 32. Kolowratová - 8. Jakobsenová 33. Perssonová, 49. Andersenová. Rozhodčí: Arianová-Lortieová (Kan.), Hertrichová (Něm.) - Anexová (Švýc.), Toddová (Kan.). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 106.

Švýcarsko - Norsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články