Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rákos se odmítl prát. Provokuje a pak stojí jak děcko, říká Výtisk

Třinec - Liberecký hokejový obránce Jan Výtisk byl v utkání 27. kola v Třinci na ledě pořádně vidět. Sebevědomý výkon okořenil gólem a přihrávkou a svou tradiční důraznou hrou vládl před libereckým brankovištěm. Nakonec byl i hlavním protagonistou šarvátky s Danielem Rákosem, který však Výtiskovu výzvu na pěstní souboj odmítl.

Jan Výtisk
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Liberec letos Třinec válcuje na počkání. Tři zápasy, tři výhry 4:1, 4:2, 4:1. Bílí Tygři triumfovali i dnes po kompaktním výkonu, který neměl slabá místa. "Odmakali jsme to fakt na 110 procent, jeden z nejlepších týmových výkonů," liboval si Výtisk. Zkušený bek byl na ledě k nepřehlédnutí a nejen díky své extravagantní bradce. Už ve druhé minutě nádherným pasem přes dvě pásma vyslal na gólovou zteč Martina Bartka a v závěru zpečetil výsledek sám přesnou střelou od modré čáry.

"Dva body v zápase jsem nezažil snad za těch čtrnáct let, co extraligu hraju. Takové malé vítězství v kanadském bodování. Ale jsem rád, že jsme vyhráli. Já góly moc nedávám, a když, tak jsme většinou prohráli," usmíval se Výtisk. Úplně nejvýrazněji se však publiku předvedl třináct minut před koncem, když se rozhodl zjednat pořádek s třineckým útočníkem Danielem Rákosem.

Ten u zadního hrazení dohrál po odpískání jednoho z libereckých hráčů a Výtisk se vtělil do role mstitele. Rákose dlouhé sekundy držel a tahal za dres, ale soupeř další aktivitu nejevil. "Chtěl se pošťuchovat, ale když jsem ho vyzval, ať se jde pobít, tak se otočil a stál tam jak děcko. Když provokuje, měl by se soupeři postavit čelem," mínil Výtisk.

Opravdový amok ho popadl ale poté na trestné lavici, odkud se dral zpátky za Rákosem. Držet ho museli časoměřiči a pak i spoluhráč Petr Nedvěd. "Ničím mě už (Rákos) neprovokoval, byl to takový blikanec. Moc často se mi to nestává. Na ledě mě to vytočilo víc než normálně, ale jsem rád, že to nakonec skončilo v relativním klidu. Vytekly mi nervy trošku víc," řekl Výtisk.

Rákos po utkání na rovinu přiznal, že se na rvačku s libereckým tvrďákem moc necítil. "Nemám na to parametry. Ale nepřišlo mi, že by do toho chtěl jít. Přišlo mi, že se začal vztekat, až když bylo po všem," řekl Rákos. "Nejsem ale nějaký provokatér, takovou nálepku mi dala média. Prostě jsem dohrál souboj a pak se to strhlo," doplnil. Výtisk měl radost, že se týmu povedly odčinit porážky se Zlínem a v Hradci. "Měli jsme dva zápasy, za které jsme měli chodit kanálama. Říkali jsme si, že bychom mohli dobře vykročit, a podali jsme pak opravdu nejlepší výkon v sezoně," pochvaloval si Výtisk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články