Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První gól v sezoně a hned rozhodující. Ulevilo se mi, ale zítra jdu zase učit, smál se tělocvikář Novotný

Svou první brankou v letošním play-off rozhodl obránce Martin Novotný o triumfu Zlína a poslal Berany do baráže o extraligu. Na vyprodaném Zimním stadionu Luďka Čajky propukly bujaré oslavy. Novotný se radoval také, hned zítra ale jde vyučovat tělocvik na základní škole.

Martin Novotný
zdroj: ČTK / Glück Dalibor

"Byla to úleva, že už nemusíme hrát dál, že už je konec finále," popsal Novotný své pocity po vítězné trefě. Čtyřiatřicetiletý odchovanec Šumperku přiznal, že byla pravděpodobně nejdůležitější v jeho kariéře. "Je to možné, já na tyhle milníky úplně nehraju," usmíval se.

Bylo mu jasné, že jako na střelce zlaté branky finále první ligy by na něj těžko někdo vsadil. "Já bych nebyl vůbec v nabídce té sázkovky," vtipkoval Novotný. Podle něj nešlo Sedlákovu ideální přihrávku neproměnit. "Já jsem jen čekal, jestli mi to přistane na hokejce, nebo ne. Pak nebyla jiná možnost než to dát nahoru a dopadlo to pro nás dobře."

Chvíli předtím mohl Vsetín v přesilové hře rozhodnout, Pavel Klhůfek nestihl v souboji s Bedřichem Köhlerem zakončit do odkryté branky. "Tam Vsetín byl lepší," oddechl si Novotný.

Berani se po loňském sestupu trápili a ještě po třetí čtvrtině základní části byl na 11. místě, tedy mimo pozice pro play-off. Už na začátku prosince u Beranů skončili hlavní trenér Rostislav Vlach s asistentem Jurajem Juríkem a tým převzal Miloš Říha mladší, jehož asistenty jsou Oldřich Horák a Zdeněk Sedlák starší. Krátce předtím vedení klubu převzal Robert Hamrla, který se stal novým jednatelem.

"Myslím, že za tím vzestupem stojí výměna managementu, trenérů a prostě ty změny, které se tady udály. Asi to tak mělo být. Kolektiv se nezměnil, nikdy tady nebyl zlý. Ti kluci, co tady byli, nebyli špatní. Nastavením systému a tím, jak jsme si za tím v té krizi šli, už jsme jen v tom nastaveném trendu pokračovali a dotáhli jsme to až sem," řekl Novotný.

Teď bude Zlín bojovat o návrat do extraligy v baráži proti Kladnu. "Jdeme dál. Kolo za kolem. Je to fráze, ale prostě nám pokračuje sezona a zkusíme se dostat zpátky do extraligy. To je náš cíl od začátku sezony. Když se nám to povede, tak to bude jen velký bonus," konstatoval Novotný.

Věří, že sil na boj o návrat do nejvyšší soutěže, s kterou se dvojnásobný mistr z let 2004 a 2014 loni musel rozloučit po dlouhých 42 letech, tým najde dost. "Naštěstí jsme to zvládli v šestém zápase, takže nejdeme do toho vyšťavení úplně maximálně. Uvidíme. Nevíme, co od toho čekat. Kladno mělo dlouhou pauzu a určitě trénovalo. Nebude to vůbec nic lehkého a my můžeme jenom překvapit," podotkl Novotný, který má za Zlín i v extralize na kontě 137 zápasů a 20 bodů za devět tref a 11 přihrávek.

I při boji o extraligu stíhá učit tělocvik ve škole v Přerově. "Zítra jdu učit, ale až na 13:40, takže v pohodě," dodal s úsměvem Novotný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články