Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

První český gól v PWHL. Mrázová se do statistik zapsala trefou proti Montrealu

Kateřina Mrázová se stala první českou střelkyní gólu v nové soutěži hokejistek Professional Women's Hockey League (PWHL). Trefa jednatřicetileté hráčky na výhru domácí Ottawy, kterou koučuje trenérka české reprezentace Carla MacLeodová, nestačila. Z vítězství 3:2 v prodloužení se radoval Montreal, v jehož dresu si asistenci připsala Tereza Vanišová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kateřina Mrázová dala jako první Češka gól v PWHL

Zápasu v TD Place Areně přihlíželo 8318 diváků, což je podle PWHL nový rekord na ženském profesionálním hokeji. Maximem dosud bylo 7765 lidí na zápasu švédské ligy Brynäs – Lulea v roce 2022, v Severní Americe přišlo dosud nejvíce návštěvníků v roce 2016 na utkání CWHL mezi Canadiennes a Calgary Inferno (5938).

Do úterního zápasu nastoupily čtyři z pěti českých hráček, které prošly zářijovým draftem. S Mrázovou, po jejíž trefě v úvodu poslední třetiny Ottawa podruhé v zápase vedla, hrála v obraně Aneta Tejralová. Vedle Vanišové, po jejíž asistenci hostující tým v 55. minutě vyrovnal, se z vítězství radovala i nejvýše draftovaná Češka Dominika Lásková. Na soupiskách týmů PWHL je ještě Denisa Křížová, jejíž Minnesota vstoupí do ligy ve středu.

Druhý zápas nové soutěže, jež začala na Nový rok, rozhodla v druhé minutě prodloužení kanadská útočnice Ann-Sophie Bettezová. Základní část premiérového ročníku ligy s třemi americkými a třemi kanadskými týmy potrvá do začátku května, pak bude následovat play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články