Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přesilovková trefa? Zkoušeli jsme to na tréninku, byla to secvičená akce, prozradil Hronek

V zápase proti Finsku byl hodně vidět, střílel o sto šest a jednou se i gólově prosadil. Filip Hronek se výraznou aktivitou rychle sžil s přesunem na evropský led po příchodu ze zámoří, ale ani jeho branka neodvrátila porážku české reprezentace s výběrem Suomi 2:3 v úvodním utkání na Českých hokejových hrách.

Utkání Česko – Finsko
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce," litoval účastník loňského mistrovství světa. Druhý reprezentační gól v devátém startu v českém dresu dal v přesilovce pět na tři po přihrávce Jakuba Voráčka. "Bavili jsme se o této možnosti a zkoušeli to i na tréninku. Takže to byla vlastně secvičená akce," řekl druhý nejproduktivnější český obránce této sezony NHL.

První třetina byla z českého pohledu rozjezdová, možná až moc vlažná. "Málo jsme se tlačili do branky a neproměňovali jsme střelecké příležitosti," konstatoval Hronek.

"Jejich gólman to měl snazší, nechávali jsme před ním dost prostoru a on to pochytal," řekl odchovanec Hradce Králové. Finové byli podle něj rychlí i agresivní. "Snažili se hrát hodně na brejky, bylo to pro nás náročné," dodal.

K týmu se Hronek připojil až ve středu, den po návratu z USA, navíc s komplikacemi, protože výstroj mu dorazila se zpožděním. I to se možná projevilo na jeho pocitech po zápase s Finskem. "Nebylo to ještě úplně ono. Taky si musím víc zvyknout na širší kluziště," připustil. "Ale je pro mě lepší jít hned den po příletu na led než někde ležet na hotelu," doplnil.

Situaci v obraně i okolo celého reprezentačního kádru se věnoval nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články