Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Poslední roky tu nebyly dobré, ale tohle mužstvo má potenciál, věří Růžička

V minulé sezoně tým do play-off nedovedl, v té nové už očekává, že to bude jinak a Litvínov se mezi elitu dostane. Vladimír Růžička má před novým ročníkem extraligy velké ambice a věří ve svůj tým. V minulých letech se Litvínovu nedařilo, ale potenciál se v klubu podle Růžičky skrývá veliký.

"Chtěli bychom hrát co nejvýše a mít co nejvyšší ambice. Určitě nechceme hrát v dolních patrech. Na druhou stranu máme respekt k týmům okolo, protože všechna mužstva budou kvalitní a liga bude hodně vyrovnaná. Každý bod se bude počítat. Uděláme vše pro to, abychom jich měli co nejvíce, a hlavně víc než soupeři," řekl Růžička.

S ohledem na poslední sezony Litvínova se mohou úvahy o medailových umístěních jevit jako velmi odvážné. "Chceme do play-off a tam pak udělat co nejlepší výsledek. Do sezony nepůjdu s tím, že chci být předposlední. Poslední roky tady v Litvínově nebyly dobré, ale jsme si toho všichni dobře vědomi; jak hráči, tak i trenéři. A děláme vše pro to, aby sezona dopadla co nejlépe. Věřím, že hráči půjdou do sezony stejně odhodlaní a na ledě nechají všechno," prohlásil však Růžička.

Oproti minulé sezoně pozměnil tréninky. "Hodně se změnily v tom, že jsou určitě ve větší rychlosti a velkém nasazení, což mi v minulé sezoně trošku chybělo. Hráči si na to zvykají. I když vím, že zápasy jsou něco jiného, tak doufám, že momenty z tréninku si přeneseme i do zápasů," přál si kapitán olympijských vítězů z Nagana.

Složení mužstva se mu zamlouvá. "V přípravných zápasech hráči tvrdě pracovali a ukázali, že je v nich velký potenciál, ale zatím se ještě nehraje naostro. V pátek to všechno začíná. Mužstvo prošlo velkou proměnou a uvidíme, jak si povedeme v extralize, ale věřím hráčům, kteří tady jsou. A věřím, že uděláme všechno pro to, abychom hráli co možná nejlépe a vyhrávali, aby litvínovští fanoušci byli spokojení," ujistil Růžička.

Velmi výrazně na něho zapůsobili tři Lotyši, jimiž Verva vyztužila obranu - Janis Jaks, Kristaps Zile a Ralfs Freibergs. "Jsem z těch kluků úplně nadšený. Velmi dobře pracují v tréninku, je vidět, jak jsou pracovití, dělá se s nimi moc dobře. Nechci předbíhat, uvidíme až v zápasech, ale mám z nich vážně dobrý dojem," pochvaloval si Růžička.

"Jsem ale přesvědčený, že všichni nově příchozí hráči skvěle zapadnou do našeho stylu hry. V minulé sezoně jsme ztráceli dobře rozehrané zápasy, ty body nám pak v závěru sezóny chyběly. To chceme změnit," dodal Růžička, jenž chce nejen sbírat body, ale také bavit hrou diváky.

Obraz hry by se měl změnit s ohledem na omlazení týmu i zúžení kluziště na litvínovském stadionu. "Stoprocentně. Mužstvo je poměrně mladé a určitě budeme stavět na rychlosti a věřím, že i větší tvrdosti. Věřím, že malé hřiště pro nás bude velká výhoda. A když pak přijedeme někam na velké kluziště, tak by to tam hráči mohli trošku lépe zvládat," přemítal Růžička.

Z pozice kapitána povede tým nově do boje Petr Straka. Roli převzal po klubové ikoně Viktoru Hüblovi. "Tak nějak to vyplynulo. Jde o hráče, který tady absolvoval celou letní přípravu, zároveň je to ale i hráč, jehož jsem poznal v minulé sezoně. Je to velice pracovitý kluk, který si bere na starost i kabinu. Musíme z toho udělat jednu velkou rodinu, abychom byli všichni jako rodina po sezoně spokojení," uzavřel Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články