Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Poruba vede po triumfu ve Vsetíně tabulku již o osmnáct bodů

Hokejisté vedoucí Poruby vyhráli v 31. kole první ligy na ledě druhého Vsetína 3:2 a zvýšili náskok už na osmnáct bodů. Třetí Prostějov zdolal obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín 2:1 po samostatných nájezdech, čtvrtá Třebíč podlehla doma v derby celků z Vysočiny Jihlavě 2:3 po samostatných nájezdech. 

Poruba
zdroj: hcporuba.cz

Poruba bodovala posedmé za sebou a z toho popáté vyhrála. Do vedení se dostala 37 sekund před koncem úvodní třetiny díky brance Víta Christova, který proměnil přihrávku Tomáše Gřeše zpoza branky. V 28. minutě upravil na 2:0 Tomáš Šoustal, jenž získal puk a trefil se z pozice mezi kruhy.

Ještě před polovinou utkání snížil po průniku Jan Kern. Po 126 sekundách závěrečné části vrátil hostům dvoubrankový náskok v početní výhodě druhým gólem v utkání Šoustal. V 52. minutě už jen zkorigoval výsledek Matyáš Dědek. Vsetín si připsal teprve druhou porážku z uplynulých osmi duelů.

Zlín prohrál šesté z posledních devíti utkání, Prostějov naopak dosáhl na čtvrtou výhru z uplynulých pěti duelů. Beranům sice získal vedení v 15. minutě v přesilové hře Jan Süss, ale v čase 27:16 vyrovnal Jan Veselý. V rozstřelu rozhodl v sedmé sérii Jakub Illéš.

Třebíč prohrála potřetí za sebou, jihlavská Dukla naopak oslavila třetí vítězství z minulých čtyř utkání. Zápas rozuzlil Tomáš Čachotský. Litoměřice zaznamenaly pátou prohru z posledních šesti duelů, záložní tým Dynama naopak zabral po sérii čtyř porážek.

Pátou výhru z uplynulých sedmi zápasů oslavil Frýdek-Místek, který doma zdolal Přerov 3:1. Gólem a asistencí se na tom podílel obránce Daniel Kowalczyk. Zubři počtvrté za sebou prohráli a znovu nezískali ani bod.

Poslední pražská Slavia podlehla doma Sokolovu 2:6 a prohrála pátý z posledních sedmi zápasů. Baník si připsal třetí výhru za sebou. Dvěma góly a jednou asistencí se podepsal pod výhru Sokolova Robert Šlechta a tři body za branku a dvě asistence zaznamenal také Martin Osmík.

Třinácté Znojmo prohrálo v Kolíně 0:1 a je o skóre před Slavií. Kozlové bodovali pošesté za sebou a počtvrté z toho vyhráli. Rozhodl o tom v čase 30:35 v přesilové hře Stanislav Vrhel. Brankář Jakub Soukup udržel díky 31 úspěšným zákrokům popáté v sezoně čisté konto.

První hokejová Chance liga – 31. kolo:

Frýdek-Místek  Přerov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1), Litoměřice Pardubice B 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), Třebíč  Jihlava 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1  0:0), Vsetín  Poruba 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), Kolín  Znojmo 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Prostějov  Zlín 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0  0:0), Slavia Praha – Sokolov 2:6 (0:2, 2:0, 0:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články