Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pokud budeme hrát jako s Finy, šanci máme i proti USA, míní obránce Svozil

Českým hokejistům pomohl vstřeleným gólem, konečné porážce 2:5 s Lotyšskem ale nezabránil. Obránce Stanislav Svozil po prohraném duelu přiznal, že Češi byli horším týmem. Nemyslí si však rozhodně, že by turnaj byl ztracený, když ve čtvrtfinále junioři narazí na silný výběr USA.

Stanislav Svozil dává gól Lotyšům
zdroj: ČTK/AP autor: JASON FRANSON

Lotyši byli dosud nejslabším týmem ve skupině A. Ze tří zápasů získali jen bod za prohru v prodloužení se Slovenskem. "Sledovali jsme je celý turnaj. Neřekl bych, že to byl slabý soupeř," řekl Svozil, ale s dovětkem, že papírově by Češi měli Lotyše porazit.

Proč tedy nakonec hokejisté Lotyšska slavili překvapivé vítězství? "Více si šli za výhrou, byli obětavější a zaslouženě vyhráli," zhodnotil český obránce. Čechům se nevydařil vstup do zápasu, v polovině první třetiny prohrávali 0:2. "Pokud do zápasu vstoupíte hůř, je to vždycky složité. My začali hrát dobře až ve třetí třetině. To už bylo pozdě," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "20" – Lotyšsko "20"

Svozil v polovině zápasu vyrovnal na 2:2. "Za nerozhodného stavu se startuje od nuly, ale my jsme za pár minut dostali další dva góly. Pak to bylo těžší a těžší," litoval bek, který předešlý duel s Kanadou vynechal. "Měl jsem problémy s ramenem nebo ještě mám. Věřím, že na čtvrtfinále už to bude v pohodě," okomentoval Svozil své potíže.

Díky prohře Slováků s Finskem měli Češi postup do vyřazovacích bojů jistý už před zápasem. Překvapivá výhra poslala dál i Lotyše, do play-off se nakonec nedostali reprezentanti Slovenska.

Český tým po porážce klesl na čtvrté místo v tabulce. Ve čtvrtfinále se utká se Spojenými státy americkými. "Je jedno, koho dostaneme. Bude záležet na tom, jak se připravíme. Pokud budeme hrát tak jako proti Finsku, určitě máme šanci," dodal Svozil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články