Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Po dlouhých měsících měla hra šťávu. Vydařený návrat, liboval si strůjce obratu na Spartě Stach

V 54. minutě vyrovnal na 3:3 a po 82 sekundách prodloužení rozhodl. Povedený zápas. David Stach se po sezoně strávené v Kladně vrátil do Plzně a hned ve svém prvním utkání se dvěma góly podepsal pod výhru Západočechů na ledě Sparty v hokejovém poháru.

Radost hráčů Plzně v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Vydařený návrat a zadařilo se i mně, takže spokojenost. Hrál jsem zápas asi po půlroce, takže lehká nervozita tam byla, ale jsem rád, že to dopadlo vítězně," řekl Stach. "Dva týdny jsme trénovali a každý se těšil na zápas, což je lepší než tréninky," pousmál se kladenský odchovanec.

Pro Spartu i Plzeň byl zápas prvním v přípravě na novou sezonu, i tak bylo tempo hry solidní. "Byl jsem docela překvapený a myslím si, že divákům se to muselo líbit. Hra měla tempo a byly tam i hezké akce," řekl Stach, podle nějž byla natěšenost větší i kvůli předčasnému konci předešlé sezony. Hokejisté se na ledě předtím představili na začátku března.

Plzeň na ledě Sparty dlouho prohrávala, ještě v polovině třetí třetiny 1:3, ale poté dokázala duel otočit. "Celý zápas byl ale vyrovnaný a i když jsme prohrávali 1:3, tak jsme měli šance. A jak jsme dali kontaktní gól, bylo to o jedné brance. Pořád jsme věřili, že můžeme vyhrát, že je zápas otevřený," řekl Stach.

Hokejová utkání se teď hrají s řadou bezpečnostních omezení zejména pro diváky, v Tipsport areně se jich v povinných rouškách sešlo 1369. "Jsme rádi, že se alespoň za takových podmínek dá hrát, ale samozřejmě je škoda, že diváci nemohou přijít ve větším počtu," uvedl Stach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články