Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Plzni v brance vypomůže Furch. S klubem zůstane do konce září

Extraligová Plzeň dostala zajímavou posilu. Dominik Furch klubu vypomůže na začátku sezony, když podepsal smlouvu do konce září. 

Furch Plzni vypomůže při zdravotních problémech plánované jedničky Miroslava Svobody. "Má zdravotní problémy, které nechceme specifikovat, a čekají ho ještě další vyšetření. Proto jsme na tento fakt zareagovali příchodem Dominika Furcha. Podle vývoje situace se poté budeme domlouvat dále," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Reprezentační gólman čeká na další zahraniční angažmá a teoreticky může z Plzně odejít i dříve. "Dominik má samozřejmě ve smlouvě dodatek, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejít před koncem září," řekl Vlasák.

Furch chytal v extralize doposud jen za Slavii, které pomohl v roce 2009 k postupu do finále play-off a poté dvakrát k účasti v semifinále. V roce 2008 byl i členem mistrovského týmu, jedničkou byl tehdy ale Adam Svoboda.

Z české nejvyšší soutěže odešel v roce 2015 a následně chytal za Omsk, Čerepovec, švédské Örebro a Minsk. Byl součástí reprezentačního týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 a dvou světových šampionátech. Celkem má na kontě třicet startů za národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články