Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzni dnes ve Zlíně vypomůže obránce Špaček

Zlín - K překvapivému kroku se před pátým finálovým zápasem play-off uchýlili Plzeňští. Nastoupí za ně dosavadní asistent trenéra a úspěšný hokejový obránce Jaroslav Špaček, který má vypomoci v době, kdy se Západočeši potýkají se širokou marodkou. Špaček naposledy hrál v loňské sezoně v NHL za Carolinu, dnes má vypomoci Plzni k získání mečbolu. Utkání sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a David Moravec.

Jaroslav Špaček
zdroj: isifa/MAFRA autor: Ladislav Němec

Zlínští se netají cílem využít domácího prostředí k získání finálového mečbolu. "Dosavadní čtyři zápasy ale ukázaly, že je série vyrovnaná a domácí led není rozhodujícím faktorem. Plzeň dokázala vyhrát ve Zlíně a my pro změnu v Plzni. Oba týmy mají nyní stejně blízko k titulu, nadcházející zápas bude hodně důležitý. Kromě herního nasazení a výkonů brankářů zřejmě rozhodnou maličkosti a hlavně chyby. Těch se pokusíme nabídnout protivníkovi co nejméně," poznamenal kouč Rostislav Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 5. finále play-off

Poslední duel v Plzni rozhodla druhá třetina, v níž domácí získali tříbrankový náskok. "Zápas jsme si krátce rozebrali a ukázali si, kde jsme chybovali. Nemůžeme ale proti ofenzívně laděné Plzni na domácím ledě spoléhat jen na urputné bránění. Taktika bude záležet na vývoji zápasu," nastínil Vlach. "Na hráčích je patrná únava a očekávám, že při současném oteplení nebude led nejlepší. V tom jsou však na tom oba týmy stejně," dodal Vlach.

Velkou pomocí by pro Plzeň mělo být zapojení dosavadního asistenta Jaroslava Špačka, který má v defenzivě podle stránek iSport.cz nahradit Tomáše Slováka. Špaček byl na soupisku napsán před uzávěrkou přestupů, jeho startu tak administrativně nic nebrání. 


Hosté očekávají o poznání opatrnější partii oproti těm předchozím. "Nikdo nevyužil tu šanci odskočit na 3:1 a s ohledem na ten vyrovnaný stav to nejspíš o něco opatrnější bude," řekl kouč Plzně Milan Razým. "Nikdo nebude chtít udělat chybu. Bude podstatná každá maličkost, každá chybička, každý faul a každá přesilovka," dodal.

Podle jeho názoru se v pátém duelu ještě o něco více smaže výhoda domácího prostředí. "Oba celky nezvládly už ty první zápasy před svými diváky a teď to s ohledem na okolnosti bude asi prakticky jedno, kdo hraje doma. Ty zápasy byly hodně vyrovnané, teď možná nadejde čas na herní zkušenosti a možná trošku i štěstí, kterému však chceme jít dobrým výkonem naproti," doplnil Razým.

"Těžko se budeme něčím překvapovat. Dvě výhry chybí k titulu oběma mančaftům, ale myslím, že ty čtyři zápasy něco ukázaly a naznačily. Pořád je to hodně vyrovnané. Oni budou domácí, jsou vítězem základní části, tak uvidíme, jak se s tím poperou," prohlásil útočník Pavel Kašpařík. 

Zdroj
ČTK, ČT sport, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články