Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň nestačila doma na Chomutov, v nájezdech rozhodl Stránský

Hokejisté Plzně přišli o čtyřzápasovou úspěšnou sérii poté, co v domácím prostředí podlehli Chomutovu 4:5 po nájezdech. Indiáni v souboji druhého týmu se třináctým nečekaně celý zápas pouze dotahovali a Piráti nakonec v rozstřelu zaslouženě uloupili druhý bod. Jediným úspěšným exekutorem byl hostující útočník Jan Stránský.

Utkání Plzeň - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, Pour s Kodýtkem ale v dobrých pozicích minuli branku a v páté minutě udeřilo na druhé straně, když Raškovu střelu z otočky dorazil do sítě Stránský.

O pouhých 17 vteřin později se navíc přes statickou plzeňskou defenzivu protáhl do úniku Vantuch a povedeným zakončením zvýšil na 2:0.

Indiáni se poté probrali a během náporu v útočném pásmu po ideální přihrávce Nedorosta zblízka pohodlně skóroval Indrák.

V deváté minutě mohl vyrovnat Moravčík, jeho nahození od modré čáry však zastavila levá tyčka Petersovy branky. Kanadský gólman pak zlikvidoval samostatný únik Němce, jenž nepotrestal zaváhání Knota.

"Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Špatně jsme je napadali a oni nám vždycky ujeli do přečíslení. Nechytli jsme začátek a pak jsme to dotahovali," okomentoval nevydařený vstup Indiánů útočník Petr Kodýtek.

Plzeňští převzali iniciativu, Piráti však dobře bránili a krátce před první sirénou zahrozil ve vlastním oslabení nebezpečným průnikem Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Chomutov

Po pauze pokračovala početní výhoda domácích, navíc po faulu Dietze na unikajícího Němce hráli dokonce pět na tři.

Hosté však těžké chvíle i díky nedovolenému zákroku Němce přečkali a při sílícím plzeňském tlaku a přesilovkách neuspěli v gólových pozicích Gulaš s Pulpánem.

Piráti se připomněli přečíslením dvou na jednoho, při jehož zakončení Raškovi sebral radost povedeným zákrokem Frodl.

Ve 34. minutě dokázal přesnou střelou švihem srovnat z levého kruhu Gulaš, o 13 sekund později ovšem po akci agilního Rašky vrátil Chomutovu vedení střelou do odkryté branky Trefný.

Půldruhé minuty nato další nedůraz obrany Indiánů potrestal po přihrávce Svobody z akce dvou na jednoho Sklenář.

"Nám se bohužel stalo dvakrát v jednom zápasu, že jsme dostali dva slepené góly. Z naší strany to nebyl dobrý zápas. Musíme se z toho poučit a vyvarovat se propříště takových chyb," kritizoval herní nedostatky Plzně obránce Michal Moravčík.

"Víme, že sílu dopředu máme. Ale z pohledu defenzivy to od nás bylo strašidelné," dodal Moravčík.

Domácí zjednodušili hru a po vyloučení Peterse za posunutí branky dokázal sedm vteřin před druhou přestávkou snížit v pádu z otočky na 3:4 Němec.

Od začátku závěrečné dvacetiminutovky se Piráti soustředili na držení hubeného náskoku, zatímco Indiáni ve snaze o vyrovnání otevřeli hru.

Pozorný Peters si poradil s pokusem nekrytého Němce a v 50. minutě ho po střele Jan Kováře zachránila horní tyč.

Až o pět minut později srovnal svým prvním gólem po návratu ze zámoří Moravčík. Šanci Straky zastavil Peters a utkání přes vyloučení Stránského dospělo do prodloužení.

Pokračující přesilovku Indiáni nezužitkovali a v penaltovém rozstřelu rozhodl jediný úspěšný střelec, jímž byl právě explzeňský Stránský.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 4:5 po nájezdech (1:2, 2:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Indrák (V. Nedorost, Kantner), 34. Gulaš (Allen, Jan Kovář), 40. V. Němec (D. Kindl, Jones), 55. Moravčík (Eberle, Kantner) - 5. J. Stránský (Raška), 5. Vantuch (Marjamäki, Knot), 35. Trefný (Raška, L. Kovář), 36. Sklenář (T. Svoboda, Dietz), rozhodující sam. nájezd J. Stránský. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lhotský, D. Klouček. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 6335.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner - Roubal. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Chomutov: Peters - Knot, Jank, Buchtela, L. Kovář, Zeman, Dietz - J. Stránský, Raška, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Vantuch, Marjamäki - Klhůfek, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Přijel k nám houževnatý soupeř bojující o každý bod. My jsme přesto měli katastrofální vstup. Nedali jsme své dvě šance a naopak soupeř je proměnil a vedl o dva góly. Po domluvě v kabině se to od druhé třetiny trochu zlepšilo. Soupeř velmi dobře bránil, měl to na tom založené. Za stavu 2:2 jsme ale nesmyslně udělali individuální chyby a soupeř nám znovu odskočil o dva góly. Je pozitivní, že i přes dvoubrankové manko jsme dokázali vyrovnat. Mrzí mě neproměněná přesilovka čtyři na tři v prodloužení, soupeř byl potom na nájezdy šťastnější."

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Přijeli jsme sem s jedním cílem - dobře bránit a pokusit se rozbourat Plzni hru. Podle mě hraje nejlepší hokej v extralize. S Honzou Kovářem posílili a mají dobře složený tým. Pomohly nám dva rychlé góly. Plzeň se ve druhé třetině vrátila do hry, ale nám se opět podařilo rychle dvěma góly odskočit a čekali jsme, co bude. Třetí třetinu nás Plzeň dostala pod tlak a srovnala. Cením si toho, že jsme zvládli i oslabení v prodloužení. Přestože má Plzeň výborné útočníky, tak nám vynikající brankář vychytal druhý bod po nájezdech."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články