Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň jasně porazila Zlín, Sparta uspěla v nájezdech

Praha - Čtvrtfinálový zápas na Spartě dospěl do velkého dramatu, Pražané nakonec uspěli v nájezdech a srovnali sérii s Brnem na 1:1. Přesvčivější vítězství předvedla Plzeň, která přehrála Zlín. V play-out potřebovala Mladá Boleslav k vítězství nad Karlovými Vary nájezdy, v zápase padlo jedenáct gólů. Naopak v Litvínově rozhodl gól jediný, Severočeši v prodloužení porazili Slavii.

Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň - Zlín 5:1

Hokejisté Plzně využili i podruhé ve čtvrtfinále play off extraligy výhody domácího prostředí, když porazili Zlín přesvědčivě 5:1. Dvěma góly k tomu přispěl Václav Pletka, tři asistence si připsal domácí kapitán Martin Straka. Plzeň tak porazila Zlín podesáté za sebou. Třetí utkání série se hraje ve středu od 17:40 ve Zlíně.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Havlíček (Johnson, Kratěna), 29. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář), 51. Pitule (Kaberle), 54. Johnson (Marušák, Martin Straka), 60. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář) - 38. Honejsek. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:0. Diváci: 7065. Stav série: 2:0.

Milan Razým (Plzeň): "Podali jsme oproti včerejšku zlepšený výkon, zlepšili jsme se v pohybu, nasazení i bojovnosti a odrazilo se to také v tom, že jsme se dokázali prosadit. Jsme samozřejmě spokojení, že jsme obě utkání doma vyhráli. Jestliže včera zaznělo, že lepší mužstvo prohrálo, tak dnes podle mého názoru lepší mužstvo vyhrálo. Jsme rádi, že ten výkon šel oproti včerejšku nahoru."

Rostislav Vlach (Zlín): "Domácí byli v dnešním utkání lepší o ty góly, které vstřelili. My jsme se trápili v koncovce a myslím, že zlomovým bodem byla přesilovka pět na tři, kdy jsme špatně střídali a vzápětí udělali faul. Pak už se to jenom dohrávalo. Do té doby bylo ale utkání vyrovnané, dostali jsme první gól po chybě gólmana, ale jinak byla první třetina herně vyrovnaná. My jsme však naše šance nevyjádřili brankami."

Sparta - Kometa 3:2 SN

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy nad Kometou Brno 3:2 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série na 1:1. Vítěz základní části sice dvakrát ztratil vedení, ale v rozstřelu rozhodl Petr Ton. Souboj na čtyři vítězné duely pokračuje ve středu a ve čtvrtek v Brně.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Pacovský (I. Rachůnek, Jan Hanzlík), 28. Bližňák (Ton, Tenkrát), rozhodující sam. nájezd Ton - 3. Kováčik (Petrovický), 31. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Žižka). Rozhodčí: Hodek, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:13, navíc Foster - Jaroslav Svoboda, L. Čermák všichni 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 10.781. Stav série: 1:1.

Patrik Martinec (Sparta): "Oproti prvnímu zápasu jsme se zlepšili v předbrankovém prostoru, kde jsme včera dostali čtyři góly. To je velké pozitivum. Bohužel si nepomáháme přesilovkami, kterých je v této sérii dost. Potřebovali bych v nich dát nějaký gól a Kometě odskočit na dva tři góly. Dosud jsme po našem vstřeleném gólu brzy inkasovali a utkání se tahá, je zbytečně nervózní. Jsme rádi, že jsme na nájezdy vyhráli, série je vyrovnaná a uvidíme po Brně, jak to bude vypadat dál."

Zdeněk Venera (Brno): "Byl to vyrovnaný boj stejně jako včera, kdy se štěstí minutu a něco před koncem přiklonilo k nám. Dneska se zase přiklonilo na nájezdy ke Spartě. Střelecky byla Sparta v průběhu zápasu aktivnější, ale my jsme měli možná vyloženější šance. Petrovický jel sám, v prodloužení Divíšek to dorážel téměř do prázdné brány a Pöpperle to zázračným zákrokem chytil. Vyloučení bylo dneska samozřejmě moc, je to play off a nikdo to nechce dát zadarmo."

O udržení:

Mladá Boleslav - Karlovy Vary 6:5 SN

Ani čtyři góly Martina Zaťoviče nepomohly hokejistům Karlových Varů k výhře na ledě Mladé Boleslavi v zápase 4. kola skupiny o udržení v extralize. Středočeši, kteří jsou i nadále v tabulce poslední, vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech. Rozhodl Marek Loskot.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 6:5 po sam. náj. (2:2, 3:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Baldwin (Vrbata, Mikulík), 9. Balaštík (Podkonický, Goertzen), 33. D. Výborný (Vrbata, Tomas), 37. Podkonický (Vrbata, Mikulík), 39. Mikulík (Nouza, Vrbata), rozhodující nájezd Loskot - 10. Zaťovič (Kumstát), 20. Zaťovič (Gawriletz, Kumstát), 31. Zaťovič (Gawryletz, Pech), 35. Zaťovič (Kumstát, Pech), 56. T. Sýkora (Mocek, Kumstát). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 2910.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Nemůžeme být vůbec spokojeni s naší obrannou hrou. Jestliže dáme doma pět branek, měli bychom vyhrát za tři body. Takhle jsme ale nakonec rádi i za ty dva body, protože nájezdy jsou vždycky loterie."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Bylo to trochu divoké utkání. Domácí výborně vstoupili do zápasu a my musíme za první třetinu poděkovat gólmanovi, že jsme neinkasovali vícekrát. V druhé třetině jsme sice dvakrát vedli, ale nechali jsme se také vylučovat a tak jsme vedení neudrželi. V závěru jsme potom velkou bojovností dokázali vyrovnat a odvézt si odsud bod, čímž jsme splnili náš cíl."

Litvínov - Slavia 1:0 P

Hokejisté Litvínova porazili i pošesté v sezoně Slavii, tentokráte v zápase 4. kola skupiny o udržení v extralize 1:0 v prodloužení. Utkání rozhodl v 64. minutě nejproduktivnější hráč Severočechů Viktor Hübl.

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branka: 64. V. Hübl. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:6, navíc Žejdl (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3215.

Viktor Lukeš (Litvínov): "Nesehráli jsme špatné utkání. Bylo to ale více o bojovnosti, než o kráse. Podržel nás brankář Volke, který chytal výborně. Soupeř měl tlak v přesilovkách, naše byly naopak bídné, s čímž se potýkáme skoro celou sezónu. Z naší strany chybělo více střelby. Se štěstím se nám splnilo dát gól v prodloužení a máme dva body."

Jiří Čelanský (Slavia): "Utkání bylo vyrovnané. Sledovali jsme průměrné utkání, ve kterém bylo příliš individuálních chyb z obou stran. Ani v těch nejvyloženějších příležitostí jsme branku nedali. To, že si odvážíme bod, je luxus, protože jsme nedali gól."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články