Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň hraje s lídrem tabulky, Třinec s koučem Dopitou hostí Zlín

Praha - Čtyřmi zápasy se po reprezentační přestávce rozjíždí hokejová extraliga. Její 29. kolo je posledním před Štědrým dnem a ozdobí ho duel třetí Plzně s vedoucím Libercem. Přímý přenos nabídne od 17:00 ČT sport a náš web. Důležitý souboj na hraně desítky se odehraje v Třinci, kde se představí Zlín. Domácí Oceláře povede z pozice hlavního kouče poprvé Jiří Dopita. Bouřliváka Radka Dudu čeká premiéra v dresu Litvínova na ledě druhého Hradce Králové, Brno přivítá Karlovy Vary.

17:20 Plzeň – Liberec (ČT sport a web ctsport.cz)

Plzeňští si první tři dny reprezentační pauzy naordinovali volno, pak začali s přípravou na další fázi sezony. "Přišli nám dva noví hráči (Kristián Kudroč a Erik Hrňa), takže jsme je museli zapracovat a zasvětit do našeho systému, který hrajeme. Zkoušeli jsme přesilovky a oslabení. Doufám, že předvedeme dobrý výkon proti momentálně nejlepšímu týmu v lize. Mají sérii vítězných zápasů, kterou bychom jim rádi překazili," uvedl trenér Michal Straka.

Liberec táhne svoji dosud nejlepší šňůru v probíhajícím ročníku a vyhrál už šestkrát za sebou. Bílí Tygři si však dobře pamatují, že Západočeši si při minulém setkání odvezli zpod Ještědu dva body za penaltovou výhru 5:4.

"Plzeň hraje důrazný hokej, což potvrdila v obou vzájemných zápasech v sezoně. Po reprezentační pauze bude opět důležité, jak se podaří naskočit zase do zápasového rytmu," řekl asistent trenéra Vladimír Čermák. Tým by rád úspěšnou sérii prodloužil. "Dobře si uvědomujeme, že je potřeba dál sbírat body, protože na každý tým přijde během sezony krize. Potěšitelné je, že jsme opět v plné síle," dodal Čermák.

17:00 Třinec – Zlín

Třinec sáhl v osmidenní pauze k další rekonstrukci týmu, jemuž se první polovina základní části vůbec nevydařila, a proti Zlínu ho poprvé společně s René Muchou povede Dopita. Premiéru v červenobílých barvách absolvují i slovenští útočníci Sýkora a Hossa, kteří přišli z Plzně. Třinec z posledních pěti zápasů čtyři prohrál a Zlínu doma z posledních čtyř podlehl třikrát. Mimo hru zůstali zranění Kreps a Svačina, naplno už trénuje Klesla a o jeho startu se rozhodne dopoledne před utkáním.

Zlín se před pauzou vzpamatoval z výsledkového útlumu. Z posledních čtyř utkání získal deset bodů a udržuje kontakt s postupovými místy do předkola play-off. "Rádi bychom úspěšnou sérii prodloužili, po delší přestávce se nám ale většinou nedaří. Z našeho pohledu trenérská výměna v Třinci nepřišla v nejlepší okamžik. Angažování kouče Dopity mě překvapilo. Určitě ale jeho příchod bude znamenat pro tým nový impulz," uvedl kouč Rostislav Vlach. K dispozici má kompletní tým, po zranění už trénuje obránce Horák.

18:00 Hradec Králové – Litvínov

Královéhradečtí měli prostor více se sžít s koučem Vladimírem Kýhosem, jenž převzal mužstvo začátkem prosince. "Mohli jsme nacvičit některé nové věci, které bych chtěl, aby tým vstřebal. Uvidíme, jak se to povedlo. Věřím, že mužstvo je připravené, tak snad navážeme úspěšně v herní praxi," řekl Kýhos. "Pro soupeře bude určitě impulzem, že s týmem začal znovu spolupracovat Miloš Hořava, a i Radek Duda by měl mužstvo pozvednout. Litvínov nemá svým způsobem co ztratit, myslím, že o to pro nás bude zápas těžší," doplnil.

Litvínov získal naposledy důležité body v Brně a i díky tomu jich ztrácí jen pět na desátý Třinec. Dudův příchod by měl být dalším povzbuzením. "Hráč jeho kvalit nám může velice pomoct, pro nás je to vynikající hokejista. Uvidíme, jak se zařadí do mužstva, ale podle toho, jaké mám informace a co jsem s ním mluvil, tak má obrovskou chuť hrát. To je pro nás velice dobrá známka," řekl asistent trenéra Jiří Šlégr.

18:00 Kometa Brno – Karlovy Vary

Kometa před vánočními svátky nezáří střelecky ani výsledkově. V pěti posledních zápasech se gólová produktivita svěřenců Aloise Hadamczika ustálila na čísle jedna. Přestalo fungovat i kouzlo domácího prostředí a skvělého fanouškovského zázemí. Z posledních tří zápasů na vlastním ledě Kometa vydolovala pouze bod s lídrem extraligy Libercem a naprázdno vyšla z duelů s celky ze dna tabulky Zlínem a Litvínovem.

"Zlepšili jsme se v obraně, ale produktivita je špatná. Hrát na jeden gól je málo a strašně riskantní. Proto jsme v přestávce, která nám po nevydařeném utkání s Litvínovem prospěla, hodně hráli a pracovali na zlepšení střelby," uvedl Hadamczik. Stále postrádá zraněné útočníky Špirka a Tona.

Karlovy Vary si dvakrát po sobě připsaly plný bodový zisk. Novými tvářemi jsou útočník Jakub Svoboda a obránce Marek Baránek. "Kometa má velice zkušené hráče. My budeme muset hrát velice aktivně a nenechat se vylučovat. Jinými slovy - musíme pokračovat v tom, co jsme hráli před přestávkou. Zajímá mě náš výkon a na tom budeme stavět," prohlásil kouč Peter Oremus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články