Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Plekanec ani Hudler už šampionát nestihnou, soupisku rozšířil Vondrka

Praha - Hokejová reprezentace se na mistrovství světa v Praze bude muset obejít bez dalších posil ze zámořské NHL. Poté, co Montreal porazil v šestém zápase 2. kola play-off Tampu, padla i teoretická možnost, že by tým doplnil útočník Canadiens Tomáš Plekanec. Trenéři již nepočítají ani s možností, že by v případě vyřazení Calgary oslovili Jiřího Hudlera. Soupisku tak rozšířil útočník Michal Vondrka, který by mohl nastoupit již proti Německu. Na rozbruslení před utkáním se objevili hráči, kteří nejsou na soupisce nebo nejsou vytěžovaní, Jaromír Jágr si bez výstroje zkoušel zápasové brusle.

Trenér Vladimír Růžička (vlevo) s asistentem Ondřejem Weissmannem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Už je pozdě. Myslím si, že kluci potřebují tři čtyři dny na to, aby se zaklimatizovali," uvedl asistent trenéra Jaroslav Špaček po rozbruslení před zápasem s Německem. "Navíc Jirka byl zraněný, takže tím to padá," řekl. Calgary odehraje pátý zápas série proti Anaheimu v noci, Montreal šestý z úterý na středu.

Na české soupisce už jsou jen dvě volná místa. Třetím brankářem by se měl stát Jakub Kovář, kandidáty na poslední post pro hráče do pole jsou obránce Michal Kempný a útočník Lukáš Radil. "Ještě se o tom budeme bavit. Zřejmě ale další hráče dopíšeme až po zápase s Němci," řekl Špaček. Podobně se v minulých dnech vyjádřil i hlavní kouč Vladimír Růžička.

Před zápasem s Němci se na ledě opět objevili hlavně hráči, kteří do utkání nezasáhnou. Vedle Kováře, Kempného, Vondrky a Radila to byl i Jakub Klepiš, který stále není zdravotně stoprocentně fit. Necelou půlhodinu si zatrénoval i bek Jakub Krejčík a druhý gólman Alexander Salák.

Krátce se na ledě, i když bez výstroje, objevil i útočník Jaromír Jágr. "Nebavili jsme se spolu. Možná se chtěl jen protáhnout. U něj člověk nikdy neví, zda byl (na ledě) v noci nebo odpoledne," komentoval Špaček s úsměvem krátkou přípravu hvězdného útočníka. "Mluvil ale o tom, že by si chtěl vzít nové brusle," řekl. Podle všeho si však Jágr chtěl jen vyzkoušet brusle, které používá při zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr na rozbruslení před Německem zkoušel zápasové brusle
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články