Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pittsburgh deseti góly odvrátil první mečbol Philadelphie

New York - Velmi přesvědčivým způsobem odvrátili hokejisté Pittsburghu v play-off NHL první mečbol Philadelphie. Ve čtvrtém utkání rozstříleli Flyers na jejich ledě 10:3 a snížili stav série na 1:3. Vedle Pittsburghu se udržel ve hře i Vancouver, který ve středu zvítězil v Los Angeles 3:1 a rovněž snížil na 1:3 na zápasy.

Další gólové hody v divoké sérii Philadelphie s Pittsburghem předznamenala už první třetina, v níž se oba celky střídaly ve vedení a kterou nakonec vyhráli Tučňáci 4:3. Po přestávce už ale v kanonádě pokračovali jenom hosté, kteří vyhráli druhé dějství 5:0.

Hlavním strůjcem úspěchu Pittsburghu byl Jordan Staal, který zaznamenal hattrick. Dvakrát se trefil Jevgenij Malkin, Sidney Crosby si připsal gól a dvě asistence. "Potřebovali jsme, aby zabrali naši klíčoví hráči, a tak se také stalo," pochvaloval si trenér vítězů Dan Bylsma. Přitom Letci vstoupili do utkání lépe, když díky souhře Jaromíra Jágra s Claudem Girouxem poprvé v sérii vstřelili úvodní gól a po 76 sekundách hry vedli 1:0. Od druhé třetiny se už ale nevzmohli na odpor a schytali těžký výprask.

Svůj den neměl v dresu Flyers téměř nikdo v čele s brankářem Iljou Bryzgalovem, který inkasoval pětkrát z 18 střel. Ani jeho náhradník Sergej Bobrovskij debakl neodvrátil. "Když má soupeř v sestavě tolik světových hráčů a hraje pořád přesilovky, je těžké vyhrát," připomněl Bryzgalov, že Penguins využili čtyři z devíti početních výhod. "Pořád vedeme 3:1 na zápasy. Potřebujeme jenom jedno vítězství a tohle všechno bude za námi," konstatoval ruský gólman.

Hlavní hvězdou zápasu byl brankář Vancouveru Corey Schneider, který zneškodnil 43 střel včetně trestného střílení a vychytal své premiérové vítězství v play-off. "Není pochyb o tom, že jsme se vrátili zpátky do série. Ale pořád musíme vyhrát příští zápas," konstatoval Schneider, jenž bude se svými spoluhráči bojovat o další vítězství v neděli ve Vancouveru.

Svůj premiérový gól v letošním play-off vstřelil s 35 brankami nejlepší český střelec v základní části Milan Michálek, jehož Ottawa porazila New York Rangers 3:2 v prodloužení a vyrovnala sérii na 2:2.

Senators prohrávali po první třetině 0:2, ve 28. minutě ale Michálek bekhendovou střelou po rychlém přečíslení zavelel k obratu. Na konci druhé třetiny vyrovnal v přesilovce Sergej Gončar a o výhře domácích rozhodl ve třetí minutě nastavení Kyle Turris. Jednou z klíčových postav zápasu byl brankář Craig Anderson, který sice kapituloval hned v úvodní minutě a pustil za svá záda dvě z prvních šesti střel, zbývajících 27 pokusů Rangers ale zastavil a podržel svůj tým několika skvělými zákroky.

Východní konference - 4. zápasy: Ottawa - New York Rangers 3:2 v prodl. (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0) Branky: 28. M. Michálek, 38. Gončar, 63. Turris - 1. Stralman, 7. Callahan. Střely na branku: 31:33. Diváci: 20.340. Stav série: 2:2.      Philadelphia - Pittsburgh 3:10 (3:4, 0:5, 0:1) Branky: 2. Giroux (Jágr), 16. Timonen, 16. Voráček - 18., 28. a 37. J. Staal, 4. a 45. Malkin, 9. Niskänen, 17. Crosby, 24. Letang, 31. Sullivan, 35. Dupuis. Střely na branku: 25:36. Diváci: 20.172. Stav série: 3:1.      Západní konference - 4. zápas: Los Angeles - Vancouver 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Branky: 14. Kopitar - 25. Edler, 29. Bieksa, 46. H. Sedin. Střely na branku: 44:30. Diváci: 18.409. Stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články