Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Philadelphia se nadále trápí, prohrála ve Vancouveru

New York - Čeští útočníci Radim Vrbata z Vancouveru a Jakub Voráček z Philadelphie přihráli ve vzájemném duelu v NHL každý na jeden gól, jasně navrch ale měli domácí Canucks, kteří zvítězili 4:1 a připravili Letcům čtvrtou porážku v řadě. Voráček, který stále čeká na první trefu v sezoně, byl na ledě u dvou inkasovaných branek stejně jako obránce Radko Gudas.

Vancouver - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP

Vancouver měl skvělý vstup do utkání a už po 68 sekundách hry otevřel skóre Jannik Hansen, který se po rychlém protiútoku ocitl sám před brankou a gólmana Steva Masona překonal perfektním blafákem do bekhendu. Z pokračujícího náporu ale Canucks další gól nevytěžili, hosté postupně vyrovnali hru a na začátku druhé třetiny i skóre, když Voráček vyslal do útoku Claudea Girouxe, ten si nádherně odstavil obránce Bartkowského a ještě krásněji zakončil.

Jenže další góly už trápící se Flyers nepřidali. Naopak v polovině zápasu při hře čtyři na čtyři vybruslil zpoza branky Bo Horvat, střelou po ledě překvapil Masona a poslal Vancouver znovu do vedení. Ve třetí třetině pak už na ledě jasně dominovali domácí hokejisté, jejichž tlak vyčíslil trefou na 3:1 kanadský nováček Jake Virtanen, který po samostatné akci oslavil premiérový gól v NHL. Minutu před koncem pak zpečetil výhru po Vrbatově přihrávce Bartkowski střelou do prázdné branky.

Sestřih utkání Vancouver - Philadelphia:

Po sedmi zápasech skončila vítězná série Los Angeles, kteří prohráli 2:4 na ledě Chicaga. Obhájci Stanleyova poháru sice po dvou třetinách prohrávali 1:2, ve třetí části ale skóre otočili třemi góly a připsali si šestou výhru na vlastním ledě v řadě. "Soupeř hrál výborně. Věděli jsme, že to bude velmi těžký zápas," ocenil výkon Kings brankář domácích Corey Crawford, který k výhře přispěl 33 zákroky.

"V první třetině jsem dostal dva zbytečné góly, ale jinak jsme hráli celý zápas dobře a nakonec dokázali rozhodnout," radoval se Crawford. Trenér Králů Darryl Sutter litoval, že jeho tým nedokázal přidat za stavu 2:1 třetí gól. "Kdyby se nám to povedlo, a šance jsme na to měli, vypadal by ten zápas asi úplně jinak. To, že jsme ten třetí gól nedali, rozhodlo celý zápas," konstatoval Sutter.

Sestřih utkání Chicago - Los Angeles:

Také ve třetím pondělním utkání uspěl domácí tým, když Toronto porazilo Dallas 4:1. Maple Leafs vyhráli poprvé v sezoně před vlastními fanoušky a přerušili třízápasovou vítěznou sérii soupeře. Dvěma góly a jednou asistencí se o to zasloužil Joffrey Lupul, brankář James Reimer zneškodnil 43 z 44 střel.

Sestřih utkání Toronto - Dallas:

Výsledky NHL:

Toronto - Dallas 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) Branky: 21. a 33. Lupul, 9. Boyes, 60. Rielly - 10. Jamie Benn. Střely na branku: 26:44. Diváci: 19 087. Hvězdy zápasu: 1. Reimer, 2. Lupul, 3. Boyes (všichni Toronto).

Chicago - Los Angeles 4:2 (1:2, 0:0, 3:0) Branky: 7. Toews, 42. P. Kane, 50. Teravainen, 59. Anisimov - 15. Martinez, 19. Kopitar. Střely na branku: 26:35. Diváci: 21 534. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Muzin (Los Angeles).

Vancouver - Philadelphia 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) Branky: 2. Hansen, 31. Horvat, 49. Virtanen, 60. Bartkowski (Vrbata) - 23. Giroux (Voráček). Střely na branku: 34:28. Diváci: 18 264. Hvězdy zápasu: 1. Virtanen, 2. Horvat, 3. Miller (všichni Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články