Petrohrad opět bez Štěpánka vyhrál přestřelku v Kazani

Moskva - Vedoucí tým Kontinentální hokejové ligy Petrohrad vyhrál přestřelku na ledě Kazaně 6:5 po samostatných nájezdech a připsal si čtvrté vítězství za sebou. V brance Petrohradu chyběl ve třetím utkání v řadě Jakub Štěpánek, jenž má podle ruských médií zdravotní potíže. S týmem nicméně vyrazil k sérii čtyř zápasů venku, během které se svěřenci trenéra Miloše Říhy před reprezentační pauzou pro Švédské hry utkají ještě s Magnitogorskem, Chanty-Mansijskem a Omskem.

KHL
zdroj: ČT24 autor: V.Rejl

V Kazani se dnes dostali do akce celkem čtyři gólmani. Branku Petrohradu opustil po první třetině Ilja Ježov, kterého za stavu 3:2 pro domácí nahradil Maxim Sokolov. V 38. minutě nahradil Ivana Kasutina v kleci Kazaně Petri Vehanen poté, co hosté smazali dvougólové manko a vyrovnali na 4:4. Špatný den brankářů potvrdil rozstřel, v němž uspělo pět ze šesti exekutorů včetně domácího Josefa Straky. Autorem vítězné branky Petrohradu byl Fjodor Fjodorov.

Jubilejní desátý gól v sezoně dal Marek Kvapil a přispěl k výhře Dynama Moskva nad Dinamem Riga 4:3. Nejproduktivnější hráč týmu si vylepšil bilanci na 22 kanadských bodů. Dynamo ztrácí na druhém místě Západní konference na Petrohrad dvanáct bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články