Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pěsti místo gólů: Konec moravského derby ovládla hromadná rvačka

Brno – Hromadnou rvačkou obou týmů dvanáct sekund před koncem vyvrcholilo jihomoravské derby. Domácí Kometa podlehla Zlínu 0:1 a závěrečná dvacetiminutovka se odehrávala ve znamení zvýšené nervozity. Kometa pod vedením bývalého dlouholetého zlínského kouče Zdeňka Venery se zoufale snažila vyrovnat jednobrankový náskok soupeře. Zlín precizně bránil a na obou stranách narůstaly emoce. Sudí nakonec rozdali 167 trestných minut.

Ve třetí třetině utkání si Kometa dokázala vytvořit silný tlak, který ale gólový efekt nepřinesl. O vzrušení na ledě se tak hráči nakonec postarali jiným způsobem. Emoce začaly na ledě bublat tři minuty před koncem. Divíšek skončil po pádu ve zlínském brankovišti a gólman Horčička mu strčil lapačkou do obličeje. Brněnský útočník okamžitě oplácel a po strkanici před bránou začali rozhodčí rozdávat tresty. Možná i proto, že při tom zapomněli na zlínského brankáře, který konflikt odstartoval, se brněnský kapitán Hubáček vztekal tak dlouho, až dostal i osobní trest, o mantinel potom rozmlátil hokejku a šel do sprchy.

V poslední minutě zápasu popojížděl zlínský kapitán Čajánek u střídačky tak dlouho, až se do něj pěstmi pustil Jakub Koreis. To byl signál pro obě střídačky k vtrhnutí na led. Při hromadné bitce zámořského stylu od sebe rozhodčí nestačili jednotlivé bijce odtrhávat. Boxerským stylem si vyřizovali účty například Valach s Čechem a Žižka s Kubišem. "Samozřejmě chápu bojovnost. Co si pamatuji, tak byl Čajánek vždycky bojovný hráč. Ale v okamžiku, kdy se hráči, kteří vedou, posmívají prohrávajícímu mužstvu a celý zápas vám nadávají, tak se nemůžou divit, že se potom něco podobného stane," poznamenal Koreis, jenž dle svých slov nešel na led proto, že se popere s Čajánkem. Naopak tvrdí, že měl vždy k Čajánkovi vzhledem k jeho hokejovým kvalitám respekt.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - Zlín

Po rvačce ještě došlo k ostré výměně názorů mezi Čajánkem a brněnským koučem Venerou. "Řekl jsem mu, co si o něm myslím. Konkrétní není potřeba být," vrátil se ke kritické situaci Čajánek, podle nějž se podobné věci v hokeji stávají a každý si může situaci vyhodnotit po záznamu na kamerách. "Neřekl bych, že to bylo až tak vyhrocené. Samozřejmě nervozita na straně Brna byla. Ale situace, kdy mužstvo nedá gól v přesilovce pět na tři dvakrát po sobě, se bohužel trestá. A že nezvládli závěr, to je jejich problém," prohodil Čajánek, jenž se nechtěl ke rvačce více vracet.

Sudí měli problém spočítat, koho všeho mají trestat. Do kabiny dvanáct sekund před koncem poslali Koreise a Valacha na straně domácích a Holíka s Vlachem za hosty. "Takový je hokej, já bych v tom nehledal žádné drama, ale myslím, že na záběrech bude vidět, která střídačka vtrhla na led jako první," komentoval divoký závěr zápasu trenér Komety Zdeněk Venera.

Bitkařský rekord ohrožen nebyl

Hokejisté Zlína jako by vypjaté situace přitahovali. Byli totiž také u na tresty rekordního zápasu extraligové historie. 31. ledna 2010 padlo v domácím zápase Zlína se Spartou dokonce 439 trestných minut. Několik hráčů pak dostalo i disciplinární tresty a oba kluby musely zaplatit stotisícovou pokutu. 

Zdroj
ČT Brno

Hlavní zprávy

Nejčtenější články