Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Pech: Vyřadili jsme jeden z nejlepších týmů Evropy

Jönköping (Švédsko) – Byl jednou z dominantních postav nečekaného sparťanského úspěchu. Útočník Lukáš Pech se podílel na vítězství Sparty 5:0 v Jönköpingu nad HV 71 třemi body za dvě branky a jednu asistenci. Pražané tak i přes domácí prohru postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Lukáš Pech v utkání hokejové Ligy mistrů
zdroj: Twitter autor: @cramotopscorer

Třiatřicetiletý centr byl u všech tří prvních gólů, které Sparta potřebovala k obratu v souboji proti pátému týmu tabulky švédské ligy. "Z naší strany si troufám říct, že to byl asi zatím náš nejlepší zápas v této sezoně. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili," řekl Pech na webu Sparty. "Je to pro nás neskutečný úspěch. Pro náš tým, pro Spartu, pro celý český hokej. Máme z toho obrovskou radost, protože jsme vyřadili dalšího soupeře, který patří mezi nejlepší týmy celé Evropy."

Šance byla malá

Ve třetím ročníku obnovené verze Ligy mistrů má český hokej poprvé zástupce mezi nejlepší osmičkou. Jsou v ní i Vítkovice, které bojovaly o postup s českým šampionem Libercem. Sparta měla ale po domácím duelu (2:4) těžkou výchozí pozici.

"Nebudeme si nic nalhávat, moc velká šance na postup nebyla, ale my jsme si nijak nepřipouštěli výsledek z prvního zápasu. Samozřejmě jsme měli na mysli, že bude potřeba vyhrát alespoň o dva góly, ale nemělo smysl se tím stresovat. To by ničemu neprospělo," podotkl Pech. "My jsme ani doma neodehráli špatné utkání a ve třetí třetině jsme měli i šance umazat ještě další branku, ale nevyšlo to."

Do odvety se snažili jít sparťané s čistou hlavou. "Nikdo v šatně, ani cestou na zápas v letadle nebo autobuse neřešil, jaká je naše výchozí pozice pro odvetu. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, ale to je v play-off Ligy mistrů úplně každé," podotkl Pech. Sparta podle něj vyhrála naprosto zaslouženě, ale neřekl by, že soupeře tak jednoznačně přehrála.

Sparta vedla po dvou třetinách už 4:0 a dál dobře plnila pokyny trenéra Jiřího Kalouse. "Všichni jsme si uvědomili, jak blízko jsme velkému úspěchu, a zvládli jsme to perfektně. Bylo důležité hrát s pukem, nenechat se vylučovat a být důslední v soubojích. Podařilo se nám to, i když na konci tam pár šancí měli, ještě se povedlo pomoct Novotovi (Filipu Novotnému) k čistému kontu. Prostě paráda," řekl Pech.

Obrovský zážitek

V boji o semifinále čeká Spartu Bern, který je dlouhodobě nejvíce navštěvovaným klubem v Evropě a na jeho duely chodí před 16 tisíc diváků. "Bude to obrovský zážitek si tam zahrát. Kluci, kteří hráli ve Švýcarsku, říkali, že tam je neskutečná atmosféra. Bude to parádní a užijeme si to. Jen doufám, že když tam bude plný barák, že přijdou lidi i u nás na domácí zápas," podotkl Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články