Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pavelec vychytal po týdnu opět nulu

New York - Český brankář Ondřej Pavelec vychytal v pátečním utkání NHL druhé čisté konto během posledních sedmi dnů a zejména díky jeho zákrokům porazila Atlanta na svém ledě Montreal 3:0. Třiadvacetiletý kladenský odchovanec, největší hvězda zápasu, zneškodnil 25 střel soupeře a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Během této série inkasoval Pavelec jen dvakrát a zastavil celkem 114 ze 116 puků.

"Znovu to byla týmová práce. Musíme v tom pokračovat," podotkl Pavelec, který zaznamenal čtvrtou nulu v kariéře NHL a patří v soutěži mezi nejlepší tři gólmany v procentuální úspěšnosti zásahů i průměru inkasovaných branek na zápas. "Všechno začíná od něho. Chytá úžasně. Je pro mě uklidňující, když nastupuji proti nejlepším řadám soupeřů a vím, že je za mnou," vysekl českému gólmanovi poklonu obránce Zach Bogosian.

Dvěma góly se v zápase blýskl Rich Peverley. Tím prvním otevřel v závěru první třetiny gólový účet utkání a branka do šatny jako by dodala týmu sílu, neboť v prostřední části přestříleli Canadiens 23:4 a přidali v ní další dva góly.

Havlát se chytil

Český hokejista Martin Havlát potvrdil v zápase proti Nashvillu vzrůstající formu, když dvěma góly a jednou asistencí výrazně pomohl Minnesotě k výhře 5:2. Tři body zaznamenal i jeho spoluhráč, obránce Marek Židlický, jenž se v zápase proti bývalému týmu podílel na obou Havlátových trefách a navíc ve 13. minutě otevřel dorážkou vlastní střely z brankoviště skóre. Wild se ještě do první přestávky dvakrát gólově prosadili a Predators v závěrečné třetině alespoň kosmeticky upravili výsledek, přičemž devět sekund před sirénou vstřelil poslední branku zápasu Martin Erat.

Další dva čeští gólmani do pátečního programu NHL nezasáhli. Tomáše Vokouna, s nímž v brance Florida poslední dva zápasy prohrála, nahradil Scott Clemmensen, ale výsledkovou změnu to Panthers nepřineslo. Opět selhali útočníci, kteří ze čtyřiceti střel ani jednou nepřekonali Henrika Lundqvista, a Florida podlehla doma New Yorku Rangers 0:3. Naopak Michala Neuvirtha zastoupil výborně Semjon Varlamov, který ani jednou neinkasoval a dovedl Washington k výhře 6:0 nad Tampou Bay. Třetím hattrickem v sezoně se o to zasloužil i Alexandr Sjomin. V dresu vítězů nenastoupil Tomáš Fleischmann, kterého ze základního kádru vystrnadil uzdravený Mike Knuble.

Naopak další český útočník Jiří Hudler, kterého trenér Mike Babcock nenominoval do minulého utkání, tentokrát nastoupil a připsal si asistenci u vítězné branky Detroitu. Red Wings v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference uspěli v Columbusu 2:1. K prvnímu gólu pomohl nechtěně Detroitu i obránce Jan Hejda, jehož v útočném pásmu obral o kotouč Todd Bertuzzi a následné přečíslení tři na jednoho využili Red Wings ke vstřelení úvodní branky zápasu.

U rozdílové trefy asistoval i Zbyněk Michálek, když v přesilové hře nabíjel svému parťákovi v obraně Alexi Goligoskému, jenž rozhodl o výhře Pittsburghu 2:1 nad Ottawou. První branka Penguins padla po akci Sidneyho Crosbyho, který bodoval pojedenácté v řadě. V produktivitě soutěže ztrácí jeden bod na vedoucího Stevena Stamkose z Tampy Bay.

Hokejisté New Yorku Islanders konečně protrhli černou sérii proher. V domácím prostředí porazili New Jersey 2:0 a vyhnuli se vyrovnání negativního klubového rekordu v počtu zápasů bez výhry z roku 1999, kdy na dvoubodový zisk čekali patnáct utkání. Hlavním hrdinou byl brankář Rick DiPietro, jenž zlikvidoval 29 střel Devils, a o branky se postarali Jesse Joensuu a Rob Schremp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články