Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pardubice vyhrály v Litvínově a poskočily na druhou příčku

Litvínov - Hokejisté Pardubic zvítězili ve 13. kole extraligy na ledě Litvínova 4:2 a po sedmé výhře z posledních devíti zápasů se posunuli na druhé místo právě před Vervu. Severočeši, kteří mají dva duely k dobru, utrpěli v jedenáctém utkání sezony teprve druhou porážku. Pardubice rozhodly ve 42. minutě díky trefám Jana Koláře a Lukáše Endála během 52 sekund.

Litvínov nastoupil stále bez kapitána Trávníčka, který neuspěl u disciplinární komise s žádostí o prominutí zbytku pětizápasového trestu za faul na zlínského Tomáše Žižku. Bude chybět ještě v neděli v Karlových Varech. Domácí se mohli ujmout vedení už po 32 vteřinách, kdy tečovaná střela Chaloupky skončila na horní síťce. Do vedení šly v osmé minutě Pardubice, když z pravého kruhu z úhlu prostřelil Francouze Radil. Vzápětí mohl po náporu domácích vyrovnat Hübl, Litvínov vzápětí nevyužil ani přesilovku při Kolářově trestu. Pak byli v šancích hostující Sýkora a Zohorna.

Při Chaloupkově trestu mohl v oslabení vyrovnat Ručinský, na druhé straně už po přesilovce zasáhl Francouz proti Marcinkovi. V 19. minutě bylo vyrovnáno, když dostal prostor k zakončení mezi kruhy Lukeš a překonal Kristina. Pak byl ještě 24 sekund před koncem první třetiny faulován v šanci Šrámek, ale trestné střílení neproměnil. Ve 27. minutě při Gregorcově trestu nevyužil další šanci Hübl, ale Litvínov se dočkal krátce po polovině utkání. Při Voženílkově trestu na pět minut a do konce zápasu za faul na Jurčíka po střele Ručinského dorážel Lukeš, který si připsal druhou trefu v utkání.


V pokračujícím oslabení mohly Pardubice vyrovnat, když po přečíslení měli šanci Nahodil s Benákem, ale Francouz zasáhl. Přesilovku domácích přerušil Pavlíkův faul. Domácí se pak ubránili po trestech pro Skleničku a Ručinského 100 vteřin ve třech proti pěti. Pardubice 32 vteřin před koncem druhé části vyrovnaly díky Sýkorově ráně z levého kruhu.

V úvodu závěrečného dějství hosté rychle rozhodli. Po 65 vteřinách hry zakončil svůj průnik do útočného pásma přesnou střelou Kolář a vzápětí se prosadil zápěstím z pravého kruhu Endál. Litvínov druhou domácí prohru za sebou po neúspěchu s Libercem už neodvrátil. Největší šanci domácích měl v 52. minutě Lukeš, který vypálil hned po buly, ale rozvlnil pouze boční síť.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Pardubice

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Lukeš (Hübl, Majdan), 32. Lukeš (Ručinský) - 8. Radil (Tybor), 40. P. Sýkora (Radil), 42. Kolář (Semorád, Kristan), 42. Endál (M. Špaček, Čáslava). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3, navíc Voženílek (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5562.

Litvínov: Francouz - Kubát, Chaloupka, Pavlík, Sklenička, T. Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Mojžíš, Gregorc - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Pardubice byly po celý zápas aktivnější, proto po zásluze vyhrály. My jsme neměli moc šancí, nebyli jsme důrazní a hůře jsme bruslili."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Myslím si, že jsme viděli kvalitní utkání. V první třetině se nám hra dařila. Měli jsme i dost příležitostí. Druhá část byla z naší strany úplně opačná, nedostali jsme se vůbec do hry. Pomohlo nám to, že Litvínov vstřelil pouze jednu branku. Klíčové bylo, že jsme před pauzou srovnali na 2:2. O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát úplně jinak, což se nám podařilo, a dali jsme dvě branky. Poté jsme úspěšně výsledek ubránili. Chtěl bych vyzdvihnout brankáře Kristana, který podal výborný výkon."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články