Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice vedou Hynek s Lubinou, možná přijde další trenér

Pardubice - Trenérská dvojice Pavel Hynek a Ladislav Lubina povede hokejisty Pardubic, kteří zahájili letní přípravu na nový ročník extraligy. Otázka nástupce hlavního kouče Josefa Jandače, jenž po ročním působení na východě Čech odešel do pražské Sparty, ale není definitivně vyřešena. Vedení pardubického klubu ještě na konečné skladbě trenérského týmu pracuje.

"Po sezoně mi generální manažer Zbyněk Kusý nabídl varianty, které by mohly nastat, a postupně vše během měsíce vykrystalizovalo tak, že jsme se dohodli, že přípravu začneme s Ladislavem Lubinou s tím, že trenérský tým může být ještě doplněn," řekl Hynek, který byl od konce listopadu Jandačovým asistentem, když nahradil Jana Votrubu. Ten tehdy zamířil do Petrohradu za Václavem Sýkorou.

Jednačtyřicetiletý Hynek zamířil do Pardubic po propuštění ze Slovanu Bratislava. Jako hlavní kouč působil v Plzni, Spartě a Karlových Varech. Je rád, že v Pardubicích pokračuje. "Během půl roku jsem měl možnost poznat celý klub, organizaci a hráče. Ve všech sférách celé organizace se pracuje na profesionální úrovni. Pardubice jsou zdravý klub s nejvyššími ambicemi. Patří ke špičce českého hokeje. Z tohoto pohledu jsem neváhal," prohlásil Hynek.

Rozdělení kompetencí trenérské dvojice zatím není jasné. "Začínáme takovým týdnem na zapracování, během něj dopracujeme detailní plán a itinerář. Novinkou ve složení trenérského týmu je kondiční trenér Miroslav Nosek, který působí jako atletický trenér a bude součástí realizačního týmu denně po celou sezonu," dodal Hynek. V souvislosti s pozicí nového hlavního kouče Pardubic se spekulovalo o slovenském trenérovi Jánu Filcovi. Východočeši bývalého lodivoda slovenské reprezentace, který získal zlato na mistrovství světa v roce 2002 v Göteborgu, lákali už loni, ale Filc nabídku odmítl.

Lubina se do Pardubic vrací po třech letech

Po letech se vrací do Pardubic Lubina, který naposledy působil v Kometě Brno, kde nejdříve pracoval jako asistent a od začátku ledna nahradil na pozici hlavního kouče Vladimíra Jeřábka. "Každý se rád vrací domů. Moje srdce je spojené s pardubickým hokejem a už nyní se moc těším na práci v klubu," prohlásil Lubina. V Pardubicích Lubina skončil v srpnu 2008. Byl tehdy asistentem Václava Sýkory, ale klub s ním ukončil spolupráci do vyřešení jeho tehdejšího obvinění kvůli tragické dopravní nehodě, při které zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina za její zavinění později dostal podmínečný trest.

Lubina byl podle svých slov v intenzivnějším spojení s klubem před dvěma týdny. "Hovořili jsme o vzájemné spolupráci. K definitivní domluvě a potvrzení došlo v sobotu a hned v neděli večer jsme se sešli a začali chystat věci na letní přípravu," prohlásil Lubina. Bývalá opora útočných řad Pardubic nedokázala Brno po svém nástupu zvednout a dojít s ambiciózním klubem do play-off. "Je potřeba si vzít poučení. Získal jsem letos spoustu informací, ze kterých budu dlouho čerpat," prohlásil Lubina.

Je rád, že za dobu svého působení mimo Pardubice načerpal trenérské zkušenosti. "Rád bych je v Pardubicích využil. Něco jsem se naučil a posbíral, tak snad to pomůže. Každopádně jsem za návrat do Pardubic moc rád a věřím, že klub bude s mou prací spokojený. Už se moc těším na práci v domácím klubu," dodal čtyřiačtyřicetiletý bývalý reprezentant, který v extralize sehrál 910 utkání a nastřílel 337 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články