Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Pardubice si daly dárek k Vánocům. Ze zámoří přichází obránce Hájek

Sestava pardubických hokejistů dostává před Vánocemi novou posilu. Z farmy Pittsburghu v AHL přichází obránce Libor Hájek. Pětadvacetiletý odchovanec Komety Brno má na kontě v NHL 110 utkání za New York Rangers a před sezonou nezískal nový kontrakt na zkoušce právě v Pittsburghu. S Dynamem podepsal smlouvu do roku 2028. 

Libor Hájek
zdroj: ČTK / Profimedia

"Pravidelně nadělujeme před Vánocemi posilu do týmu. Tradici jsme neporušili. Libor je dalším hráčem se zkušenostmi z NHL, který s klubem uzavřel dlouhodobou smlouvu. Je to obránce s velkou perspektivou. Do Čech se vrací s cílem hrát o trofeje," uvedl investor a předseda dozorčí rady Dynama Petr Dědek starší.

Hájek je po minulé sezoně v NHL nechráněným volným hráčem po skončení ročního jednocestného kontraktu na 800 tisíc dolarů a na zkoušce v Pittsburghu odehrál v přípravě tři zápasy, v nichž si připsal jednu asistenci.

V polovině října uzavřel roční smlouvu na farmě Penguins. Za Wilkes-Barre/Scranton odehrál 11 zápasů a nebodoval. Naposledy nastoupil 1. prosince.

"Je to pro mě nová výzva. Sledoval jsem Pardubice dlouho, jak se zvedají, takže to je důvod, proč jsem si vybral Dynamo. Je to výborná organizace s ohromnou historií. Cíle jsou ty nejvyšší, jak týmové, tak osobní. Týmu bych chtěl být prospěšný a vyhrát s ním vše, co se jen dá," uvedl Hájek, který by měl do Česka přiletět o víkendu.

Účastník mistrovství světa v roce 2021 se těší hlavně na větší zápasové vytížení. "Jsem zvyklý na zápasy obden a spíš zápasový režim než tréninky. Čím víc zápasů, tím líp pro mě. Tato sezona byla nahoru dolů, moc jsem toho nenahrál. Teď se těším na to, že budu hrát," řekl Hájek.

Před příchodem byl v kontaktu s trenérem Václavem Varaďou. "On je jedním z důvodů, proč jsem tuto výzvu přijal," dodal.

Za minulých pět sezon Hájek odehrál v NHL 110 zápasů za Rangers a připsal si čtyři branky a osm asistencí. V posledním ročníku za Rangers nastoupil do šestnácti utkání a vstřelil jednu branku, ale naposledy za ně hrál v prosinci.

Pak zůstával jen na tribuně a za dva měsíce se přesunul na farmu do Hartfordu. Tam odehrál 24 utkání v základní části a připsal si dva góly a čtyři asistence. V pěti duelech play-off zaznamenal jednu přihrávku.

Hájka draftovala v roce 2016 Tampa Bay, která si jej vybrala v druhém kole na 37. pozici. Rangers získali českého obránce v únoru 2018.

Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a jednoho světového šampionátu dvacítek v AHL sehrál celkem 129 utkání a zaznamenal 17 bodů za čtyř branky a 13 asistencí.

V české extralize už hrál za Kometu v sezoně 2020/21, kdy byl kvůli pandemii koronaviru odložen start zámořských soutěží. V 34 zápasech zaznamenal tři přihrávky.

V národním týmu se představil účastník předloňského mistrovství světa v devíti duelech, jednou skóroval a na dva góly přihrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články