Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pardubice mají v plánu prodat akcie hokejového klubu

Pardubice - Město Pardubice chystá prodej svých akcionářských podílů v klubu hokejového mistra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, kde vlastní 34 procent. Akcie, o které má zájem majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský, ocení firma BDO za 276 tisíc korun. "Firma BDO je renomovanou firmou, jejíž odhad bude akceptovat město a dle dohody i pan Šmidberský. Částka, za kterou město svůj podíl prodá, by měla být známa do konce srpna," uvedl náměstek primátorky Martin Bílek.

Poté, co bude známa cena akcií, bude město se Šmidberským jednat. Radní se už před časem shodli na tom, že posláním města by nemělo být vlastnit akcie profesionálních sportovních klubů. A to včetně akcií hokejového klubu, přestože se podle primátorky Štěpánky Fraňkové jedná o sport, který dlouhodobě prezentuje město Pardubice vynikajícím způsobem v České republice i zahraničí. Záměr prodeje akcií podpořilo i zastupitelstvo.

Město chtělo prodat také svůj akcionářský podíl v basketbalovém klubu Pardubic, který hraje nejvyšší soutěž, nenašlo ale zájemce. Pardubický BK má vedle města další tři akcionáře. Třicet procent vlastní generální manažer klubu Pavel Stara, dalších 30 procent předseda představenstva Miroslav Havlíček a zbylých 25 procent občanské sdružení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články