Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Olomouc si zajela do Chomutova pro snadné tři body

Chomutov – Třetí prohru v řadě museli skousnout hokejisté Chomutova. Tentokrát tým nestačilna hosty z Olomouce, kteří vyhráli 4:1. Dvě branky vstřelil Jan Knotek, hned tři asistence pak na svém kontě měl Martin Vyrůbalík.

Piráti byli už po necelých dvou minutách hry pouze ve třech a nedisciplinovanost domácích potrestal výbornou tečí před bránou Knotek. Krátce poté měl dobrou šanci Matai, ale druhou branku vstřelil až od pravého mantinelu Mikúš, který vyhnal z brány už na začátku šesté minuty Laca. Toho nahradil Strmeň. Snížit mohl v samostatném úniku domácí forvard Růžička, ale na brankáře Konráda nevyzrál.

I do druhé třetiny vstoupila Olomouc dobře. Po 44 vteřinách hry zvýšil na rozdíl tří gólů Laš. Odpověď přišla o sedm minut později, když Skinner dostal hodně prostoru mezi kruhy a využil druhou nabídnutou přesilovku v utkání. V polovině zápasu Strmeň sebral výborným zákrokem jasný gól Fořtovi. Krátce na to si i domácí vyzkoušeli 17 vteřin přesilovky pět na tři, ale snížit už nedokázali ani ve zbytku třetiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Olomouc

Na počátku posledního dějství si při signalizaci početní výhody Piráti vytvořili velký tlak, který ukončil ve vyložené šanci nastřelením horní tyčky Růžička mladší.

Jenže ve 46. minutě doklepl puk z brankové čáry do sítě Knotek a definitivně pohřbil naděje domácích. Na druhé straně pálil v samostatném úniku neúspěšně Skokan. V závěru střetnutí Mora takticky šetřila čas, nepouštěla domácí do žádných šancí a výhru si pohlídala.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Skinner (Vondrka, Rutta) - 3. J. Knotek (Vyrůbalík, Ostřížek), 6. J. Mikúš (Vyrůbalík, Houdek), 21. Laš (Vyrůbalík, Konrád), 46. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Hodek, Krob - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 4012.

Chomutov: Laco (6. Strmeň) - Rutta, Skinner, Flemming, Kudělka, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Diviš. Trenéři: Venera a Tomajko.

Petr Martínek (Chomutov): "Od nás to byl zatím nejhorší zápas. Řekli jsme si, co budeme chtít hrát, ale hned ve třetí minutě jdeme do tří proti pěti. Inkasujeme a hned potom dostaneme nešťastnou druhou branku. To už šla psychika hráčů dolů."

Jan Tomajko (Olomouc): "Dostali jsme se do vedení 2:0, když jsme využili přesilovku a potom dali šťastný gól střelou od mantinelu. Od toho se celý zápas odvíjel. Když dal Chomutov na 1:3, tak jsme přežili dvě obrovské šance domácích. Ve třetí třetině už jsme si to pohlídali. Jsme rádi za tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články