Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Olomouc se nastartovala k výhře v moravském derby na ledě Zlína třígólovou první třetinou

Burian, Navrátil, Tomeček, tito tři střelci zařídili Olomouci v moravském derby rozhodující náskok. Trefili se v první třetině, a hosté tak nastoupili na hokejisty Zlína, kteří už se z toho nevzpamatovali a padli v úvodním kole 1:4. Trefu na 2:0 obstaral Jakub Navrátil, který si premiéru v extralize připsal právě v dresu Zlína, premiérový gól dal ale za Moru.

Jakub Navrátil z Olomouce slaví premiérový gól v extralize proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V první třetině byl na ledě jen jeden tým, přičemž Olomouc své herní převahy ukázkově využila. Hned ve 3. minutě otevřel skóre Burian, jehož snadnou ránu Kašík propustil za svá záda. Za další tři minuty už vedli Hanáci o dvě branky - při početní výhodě zblízka skóroval Navrátil. Další možnosti na zvýšení sice promarnili Olesz či Gřeš, v 15. minutě ale přece jen na 3:0 upravil po přesné nahrávce Bambuly Tomeček.

"Začali jsme dobře. Nic jsme soupeři nenechali, ani kousek ledu. První třetina byla skvělá. Pořád měl soupeř pak čtyřicet minut na obrat, ale řekli jsme si, že se zaměříme na obranu, což se nám dařilo. Zvládli jsme to slušně," pochvaloval si útočník Jakub Navrátil.

Posila Olomouce z Přerova v minulé sezoně debutovala v extralize právě v dresu Zlína na střídavý start. "Do Olomouce to mám o kousek blíž. Ale spíše šlo o herní vytíženost, zahraju si tady víc. Zatím to tedy aspoň platí. Zápas to byl ale pro mě zvláštní, bylo to takové jiné, kluky znám skoro všechny, nedali jsme si nic zadarmo," doplnil jednadvacetiletý Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

V prostředním dějství zase měli značnou převahu Berani, větší šanci si však vypracovat nedokázali. S dorážkou Fořta neměl Kondrád větší problém. A tak se gólu dočkali domácí fanoušci až ve třetí třetině, kdy z úhlu poslal kotouč do sítě Sedláček. Kohouti se posléze mocně snažili vzít si třígólový rozdíl zpět, Kašík se však ve třetí části rozchytal k perfektnímu výkonu.

Když už se čtyři minuty před koncem domácí nadechli k náporu a dostali k tomu navrch i přesilovou hru, vše zabrzdil faulem Sedláček. Berani nakonec ani nezkusili power-play, i přesto ale ještě v poslední minutě odražený puk od zadního mantinelu doklepl do branky Olesz.

"Pro nás je to výsledkové zklamání. Byl to boj o tu branku, kterou jsme nakonec dali jen jedinou. Nemyslím si, že by soupeř byl lepší. My jsme hráli aktivně, snažili jsme se, ale zatřepal s námi náskok soupeře z první třetiny. Nicméně jsme se povzbuzovali, že to můžeme změnit, ale nepomohli jsme si ani přesilovkami. Týmu herně asi není co vytknout," prohlásil trenér Zlína Robert Svoboda.

Berani Zlín - Olomouc 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček - 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2500 (vyprodáno).

Sestavy:

Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, L. Rutar, Vyrůbalík - Kucsera, J. Knotek, Handl - V. Tomeček, Kolouch, Olesz - Navrátil, Nahodil, J. Káňa II - Bambula, Gřeš, Burian. Trenér: Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články