Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olomouc se dočkala tříbodové výhry, přehrála Plzeň

Olomouc - Hokejisté Olomouce porazili ve 4. kole extraligy Plzeň 3:2 a poprvé v sezoně naplno bodovali. O výhře domácích rozhodl v 52. minutě slovenský útočník Tomáš Mikúš, jenž v pátek rozhodl o dvoubodovém zisku Hanáků na ledě Mladé Boleslavi.

Ilustrační foto

Trenéři domácích Venera s Tomajkem do zápasu poslali stejnou sestavu jako v předešlém úspěšném duelu, hosté postrádali olomouckého odchovance Kratěnu. Oba týmy začaly hodně opatrně, první větší možnost se naskytla až v 7. minutě, kdy se protáhl kolem mantinelu Laš, ale tísněn Půlpánem neměl moc šancí překonat Machovského. O minutu později zkoušel překonat plzeňského brankáře Mikúš, ani on ale neuspěl.

V dalším střídání testoval připravenost betonu Machovského Jergl. Kohouti si tlakem vynutili přesilovku, v ní však chyboval Valenta a Hossa dostal hosty do vedení. Olomoučtí měli velkou šanci na srovnání při dalším vyloučení hostí, 35 sekund hráli dokonce v pěti proti třem. Plzeň se ubránila, ale brankář Machovský vědomě posunul branku a Kohouti dostali další více než minutovou možnost převahu dvou hráčů v poli. Ani tu však nevyužili. Ve druhé části začali lépe Indiáni. Střelu Lva vyrážel Konrád ramenem a činit se musel při dorážce Johnsona.

Domácí odpověděl pohotovou ranou Holce, který byl aktivní i po dalším vhazování. Jeho střelu Machovský vyrazil k Mikúšovi, jenž se k dorážce nedostal. Hra pak upadla do průměru, Hanáci marně dobývali obranu Plzně. Když už to vypadalo na bezgólovou třetinu, napřáhl pět sekund před odchodem do kabin Kucharczyk a prostřelil Machovského. Stejně dobře, jako domácí třetinu skončili, tak ji i začali.

Hned po třinácti sekundách přidal druhý gól Laš. Hned za 23 sekund však Ján Sýkora srovnal. Následovala přesilovka Plzně, ve které zachránil domácí při obrovské šanci Johnsona brankář Konrád. Ve 48. minutě mohl skóre na stranu Olomouce otočit její nejlepší forvard Knotek, střela však šla nad branku. V 52. minutě se Olomouc dočkala. Po Mikúšově akci vedli 3:2. Pět minut před koncem mohl srovnat Sýkora, ale Konrád byl proti. Hosté si v závěru vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Plzeň

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 40. Kucharczyk (Jergl), 41. Laš (J. Knotek, Kafka), 52. T. Mikúš (Řípa, Vyrůbalík) - 12. Hossa, 41. J. Sýkora (Hossa, Jeřábek). Rozhodčí: Souček, Šír - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3683.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Plzeň: Machovský - D. Sklenička, Kadlec, Moravčík, Jeřábek, Pulpán, Kubka - Lev, Bližňák, Johnson - Hossa, Preisinger, J. Sýkora - Kubalík, Kracík, Indrák - Schleiss, Poletín, Hollweg. Trenéři: Straka a Čihák.

Jan Tomajko (Olomouc): "Gól na konci druhé třetiny byl velmi důležitý, protože jsme nehráli druhou polovinu druhé části dobře a několikrát jsme to ubránili v poslední chvíli. Sice Plzeň srovnala hned za pár vteřin, ale pak jsme to ještě zvrátili na svoji stranu a jsme za to strašně rádi. Gól do šatny většinou tak zafunguje, že jedno mužstvo zvedne a druhé dostane dolů. Tomáš Mikúš se trefil nádherně, je to o to hezčí, že to byl gól vítězný. Proto lidi chodí na hokej."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zápas jsme si prohráli na konci druhé třetiny, když jsme dostali gól pět vteřin před koncem a na začátku třetí, kdy jsme inkasovali za třináct vteřin. Soupeře jsme dostali na koně a on zaslouženě vyhrál. Máme s konci třetin potíže, musíme se z toho ponaučit a hrát do poslední vteřiny. Měli jsme dost šancí a musíme být důslednější. Trefa Mikúše byla pěkná, možná tam náš brankář měl být včas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články