Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Olomouc po pěti porážkách zabrala a veze tři body z Litvínova

Hokejisté Olomouce ukončili ve 32. kole extraligy sérii pěti porážek, když zvítězili 4:1 na ledě Litvínova a přeskočili svého soupeře na sedmém místě tabulky. Gólem a asistencí se o to zasloužil Jan Knotek, který si zároveň na konci druhé třetiny ve vlastním oslabení připsal vítěznou trefu. Chemici prohráli doma třetí z posledních čtyř zápasů.

Hráči Olomouce se radují z branky v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Do utkání vstoupili lépe hosté. První šanci měl Kolouch, Janus ale vyrazil puk levým betonem. Následovala střela obránce Škůrka, která prolétla těsně nad horní tyčkou. V páté minutě navíc trefil v přesilové hře Strapáč pravou tyč domácí branky.

Litvínovští se osmělili až v osmé minutě. Obránce Piché vystřelil od modré čáry, puk však skončil nad brankou.

Vzápětí vypálil z pravého křídla Lukeš a jeho tečovaný pokus nadělal Konrádovi problémy. Následná Graborenkova střela mířila těsně vedle.

V závěru úvodní třetiny zkoušel štěstí opět Lukeš, tentokrát z otočky, ale stav zůstal bez branek.

"Vůbec nechodíme před branku a jejich brankář všechno vidí. Nemůžeme dávat branky, když nechodíme do míst, kde to bolí. Neumíme hrát na týmy, které takto dobře brání. Chodíme pořád do plných a to nám prostě nejde. K ničemu jsme se dnes nedostali, tak jsme nemohli pomýšlet na vítězství. Oni hráli chytře a účelně," řekl Lukeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

V 24. minutě se hosté ujali vedení. V přesilové hře se po pěkné kombinaci trefil Jergl. Olomoučtí hráči ještě více ožili a drali se za dalšími šancemi.

Druhé dějství bylo poznamenáno častými vyloučeními a hra tak postrádala spád, což vyhovovalo hostům, kteří hráli ze zabezpečené obrany a vydávali se do rychlých protiútoků.

Jeden takový proměnil v 38. minutě Knotek, který v oslabení zachytil Ščotkovu chybnou rozehrávku a tváří v tvář Janusovi se nemýlil.

"Já jsem vyčůraně nechal hokejku u ledu, obránce mi ji trefil a já jsem poté dupal do branky, co to šlo, a dal jsem to mezi nohy," popsal Knotek důležitou druhou branku.

Domácí si i ve třetí třetině dlouho nebyli schopni vypracovat žádnou vážnější příležitost. V 48. minutě ale mohl Ščotka napravit své zaváhání, trefil však pouze tyč.

A tak se o dvě minuty později radovali opět Olomoučtí. Nahodil se dostal do samostatného úniku a zblízka překonal Januse.

V 54. minutě se o alespoň čestný úspěch domácích postaral střelou z mezikruží Lukeš. "Viktor Hübl mě tam skvěle našel, ale to byla ojedinělá šance a střela v utkání, to je prostě málo," prohlásil kriticky Lukeš.

To však bylo z litvínovské strany vše. Hosté si v závěru svůj náskok v poklidu hlídali a necelé dvě minuty před koncem přidal pojistku do prázdné branky Škůrek.

"Jsme rádi, že jsme konečně po sérii porážek vyhráli. Je to úleva. Předtím jsme hráli také dobře, ale bohužel jsme nebrali žádné body. Konečně jsme také vyhráli od zranění Zbyňka Irgla, takže jsme si dokázali, že to jde i bez něho. Musíme v tom pokračovat," dodal Knotek.

HC Litvínov - HC Olomouc 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. F. Lukeš (V. Hübl) - 24. Jergl (J. Knotek, Ostřížek), 38. J. Knotek, 50. Nahodil (Rutar), 59. Škůrek (Jaroměřský, Strapáč). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Gerát, Lhotský. Vyloučení: 4:5, Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5134.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, Suchánek, L. Doudera - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, Rutar, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Holec, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Nahodil, Kolouch - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Oproti zápasu v Karlových Varech jsme neodehráli vůbec dobré utkání. Soupeř hrál účelně a měl tlak do branky. Druhý gól jsme mu nabídli sami. Nebyli jsme schopni využít přesilovou hru pět na tři a soupeř dal třetí branku. Poté se nám podařilo sice snížit, ale už jsme se zápasem nedokázali nic udělat. Pro nás je důležité, abychom se vrátili k jednoduché hře a hráli účelný hokej, který funguje. Nevíme, proč jedno utkání zahrajeme dobře a druhé se nám vůbec nepodaří. Zvlášť v domácím prostředí. Nemáme vůbec tlak ani drajv, který bychom měli v domácích utkáních mít."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to vyrovnané utkání. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině odskočili do dvoubrankového náskoku. Ale úplně nejstěžejnější bylo, že jsme neinkasovali v dvojnásobném oslabení. Chtěl bych pochválit všechny hráče počínaje brankářem a konče posledním útočníkem. Po pěti prohrách, při kterých jsme nehráli vůbec špatně, ale nebodovali jsme, jsme velice rádi, že jsme nyní vyhráli a získali jsme tři body. Pro psychiku je to určitě dobré."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články