Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Od Říhy k Říhovi. Novým trenérem Pardubic se stal syn dosavadního kouče

Pardubice – Hokejové Pardubice našly náhradu za Miloše Říhu staršího. Jeho nástupcem a novým koučem devátého celku základní části se stal jeho syn a dosavadní asistent Miloš Říha mladší. Ten působí u týmu od sezony 2013/14 a pozici hlavního trenéra si v extralize vyzkouší poprvé. Jeho asistentem se stane Václav Baďouček. Klub o tom informoval v tiskové zprávě a potvrdil dřívější spekulace.

Miloš Říha mladší (vlevo) a Miloš Říha starší na lavičce Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Říha mladší dnes podepsal s Pardubicemi nový kontrakt. "Jeho jmenováním do funkce hlavního trenéra našeho A týmu chceme ocenit jeho dosavadní práci pro náš klub a zároveň zajistit určitou návaznost. Jsme přesvědčeni o jeho odborných kvalitách a zároveň velké motivaci být úspěšným trenérem, k čemuž má veškeré předpoklady," uvedl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek.

Šestapadesátiletý Říha starší, který v lednu nastoupil na pozici hlavního kouče už popáté, tým dovedl ve zbývajících 18 zápasech základní části k šesti výhrám a 12 porážkám, z toho pěti v nastavení. Po umístění na deváté pozici vyřadily Pardubice v předkole play-off Vítkovice a ve čtvrtfinále vypadly s Litvínovem 1:4 na utkání.

Říha mladší převzal tým po svém otci symbolicky na dnešním oficiálním zakončení sezony s fanoušky. "Moc si této nabídky vážím a je mi ctí ji přijmout," uvedl. V 33 letech nebude nejmladším trenérem v historii samostatné české ligy, neboť v roce 2008 převzal Liberec tehdy třicetiletý Filip Pešán.

Nový kouč Pardubic při nabídce prý neměl o čem přemýšlet. "Vůbec jsem neváhal, jdu do toho. S kolegy se okamžitě pustíme do práce, abychom připravili formát letní přípravy, která začne ještě do konce dubna. Naším cílem je pochopitelně vylepšit umístění z minulé sezony a posunout pardubický tým co nejblíže špičce extraligové tabulky," doplnil.

Nyní čeká Pardubice skládání týmu. "Chceme stavět mužstvo na tom dobrém, co v něm je. Věříme, že nový trenérský tým bude úspěšný. Miloš Říha může navázat na práci z minulých sezon, Václav Baďouček je zkušeným trenérem s pozitivním myšlením," doplnil Šebek.

Říha mladší je odchovancem zlínského hokeje. S hráčskou kariérou skončil ze zdravotních důvodů v mládežnickém věku. S trénováním začal v roce 1999 a následně se věnoval mládežnickým kategoriím v Karlových Varech, Pardubicích a Hradci Králové. Působil také v roli skauta a loni dokončil studium trenérské licence A na FTVS v Praze. V Pardubicích byl asistentem Venery a pak i svého otce.

Třiapadesátiletý Baďouček dosud trénoval prvoligový Most. V roce 2011 vedl jako hlavní kouč také extraligové Karlovy Vary, kde předtím působil jako asistent. Na stejné pozici bývalý obránce Plzně či Zlína pracoval i ve Znojmě a v Kometě Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články