Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nové působiště Špačka - Montreal

Montreal - Český hokejový obránce Jaroslav Špaček spojí svou další budoucnost v NHL s Montrealem, se kterým podepsal jako volný hráč
tříletou smlouvu na 11,5 milionu dolarů. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa zamíří po Floridě, Chicagu, Columbusu, Edmontonu a Buffalu již do šestého klubu v prestižní zámořské soutěži.

Špaček si polepší oproti předchozímu kontraktu, který mu zajistil během tří let plat ve výši deset milionů dolarů. Za tu dobu odehrál v Buffalu 205
zápasů, v nichž si připsal 98 bodů za 22 přesných zásahů a 76 asistencí. Ziskem 45 bodů v 81 utkáních posledního ročníku za osm gólů a 37 nahrávek vyrovnal své maximum v zámoří a byl suverénně nejproduktivnějším bekem Sabres.
   
Buffalo se snažilo se Špačkem dohodnout na prodloužení spolupráce, právě díky poslední povedené sezoně však mohl český zadák vyzkoušet trh s volnými hráči a vybírat si z více možností.

Obránce Krajíček zůstává v Tampě

Český hokejový obránce Lukáš Krajíček prodloužil jako chráněný volný hráč o rok smlouvu s Tampou Bay. Podmínky nového kontraktu šestadvacetiletého vicemistra světa z roku 2006 nebyly zveřejněny. V uplynulém ročníku měl Krajíček příjem 1,1 milionu dolarů, Tampa Bay jej získala loni v říjnu z Vancouveru.
   
Tým Lightning je Krajíčkovým třetím působištěm v NHL. Do prestižní zámořské soutěže pronikl v dresu Floridy, která jej draftovala v roce 2001 v prvním
kole jako celkově 24. v pořadí. V červnu 2006 byl vyměněn spolu s brankářem Robertem Luongem do Vancouveru za Todda Bertuzziho, Bryana Allena a Alexe Aulda.

V uplynulém ročníku si Krajíček připsal v 71 zápasech 19 bodů za dvě branky a 17 asistencí. Dohromady má v NHL na kontě 278 duelů a 69 bodů za deset tref a 59 přihrávek. Play-off si zahrál jen v roce 2007 s Vancouverem a ve 12 utkáních zaznamenal dvě asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články