Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Norsko, Slovensko a Švýcarsko si vybojovaly start v Soči

Helsinky/Stockholm - Hokejisté Norska, Slovenska a Švýcarska si na mistrovství světa zajistili přímou účast na olympijských hrách v Soči 2014. Rozhodly o tom výsledky základních skupin, čtvrtfinálové zápasy již na tom nic nezmění.

Norští hokejisté
zdroj: ČTK/AP

O účasti na elitním turnaji rozhoduje žebříček Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a reprezentanti Finska, Švédska, Ruska, Česká republiky, Kanady a Spojených států amerických měli účast v Soči prakticky jistou již před severským šampionátem. Další tři celky si ji vybojovaly v dlouhodobé části turnaje.

Zbývající tři týmy, které se v Rusku za dva roky představí, vzejdou z kvalifikačních turnajů, které mají v únoru příštího roku přednostní právo pořádat Německo, Lotyšsko a Dánsko. Právě těmto týmům patří v žebříčku IIHF desáté, jedenácté a dvanácté místo.

Slováci pod vedením českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího se posunuli z desátého místa žebříčku před turnajem a dostanou se nejméně na osmou pozici. Naopak boj o olympiádu nezvládlo Německo, které na MS skončilo dvanácté a kleslo v pořadí zemí z osmé na desátou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články