Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zadina s Hronkem nepřekonali brankáře Francouze, Florida slavila po gólu šest sekund před koncem

Gólman Colorada Pavel Francouz vyšel z českého souboje proti českým spoluhráčům z Detroitu vítězně. Filipové Zadina s Hronkem vypálili na brankáře Avalanche dohromady šest střel, ale ani jedna se neujala. Také proto se nakonec museli hráči Red Wings sklonit před soupeřem po porážce 3:6.

Pavel Francouz v brance Colorada v utkání proti Detroitu
zdroj: ČTK/AP autor: David Zalubowski

Detroit vstoupil do utkání proti Coloradu lépe a ve třetí minutě se ujal vedení. Larkin obral za brankou o puk obránce Colorada Zadorova, našel osamoceného Bertuzziho, který z bezprostřední blízkosti překonal přesunujícího se Francouze.

Colorado otočilo vývoj utkání na začátku druhé třetiny, kdy se prosadili Kadri a MacKinnon. Ve třetí části Colorado odskočilo na rozdíl tří branek, Detroitu se ale podařilo snížit zásluhou Larkina na 2:4. Asistenci na gól amerického útočníka si připsal Zadina.

Hráči Avalanche nepustili Red Wings do souvislého tlaku, naopak přidali další dvě branky. Výsledek zpečetil do prázdné branky MacKinnon. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se po Joeovi Sakicovi stal druhým hráčem v historii Colorada, který překonal hranici třiceti gólů ve třech sezonách za sebou. "Střílím tak často, že góly dávat musím," řek MacKinnon. "Je fajn, že jsme před pauzou vyhráli i třetí zápas," dodal kanonýr Avalanche.

Florida rozhodla napínavé utkání proti Minnesotě až v závěru třetí třetiny. V 56. minutě srovnal na 4:4 Vincent Trocheck a šest sekund před sirénou tečovali nahození od modré čáry nejprve Aaron Ekblad a poté i Noel Acciari. Florida vyhrála po výsledku 5:4 popáté v řadě a drží se na sedmém místě ve Východní konferenci.

"Nechtěli jsme, aby zápas došel do prodloužení, tak jsme hráli stále aktivně. Díky tomu jsme zápas rozhodli v základní hrací době. Jsou to pro nás důležité dva body," řekl obránce Panthers Keith Yandle.

Výsledky NHL:

Colorado - Detroit 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Branky: 22. a 45. Kadri, 23. a 59. MacKinnon, 46. Nieto, 54. Graves - 3. Bertuzzi, 48. D. Larkin (Zadina), 58. G. Smith. Střely na branku: 46:25. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 88 procent. Diváci: 18 110. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Makar, 3. Rantanen (všichni Colorado).

Minnesota - Florida 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)
Branky: 31. a 48. Kunin, 20. Spurgeon, 45. Parise - 5. Yandle, 28. Barkov, 43. Dadonov, 56. Trocheck, 60. Acciari. Střely na branku: 33:25. Diváci: 17 255. Hvězdy zápasu: 1. Acciari (Florida), 2. Kunin, 3. Spurgeon (oba Minnesota).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články