Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vrbata se vrací do Arizony, naopak Vermette bude hrát za Anaheim

Glendale - Pětatřicetiletý hokejový útočník Radim Vrbata, který poslední dva doky v NHL působil ve Vancouveru, se vrací do Arizony. V týmu Coyotes, kde už dvakrát působil v sezonách 2007/08 a 2009 až 2014, se dohodl na ročním kontraktu na milion dolarů s dalšími bonusy.

Radim Vrbata
zdroj: AP autor: Andy Martin Jr.

"Jsem rád, jak to nakonec dopadlo. V mém případě je roční smlouva ideálním východiskem. Uvidíme, jak sezona dopadne. Po ní buď budu řešit další práci, anebo taky už žádnou," řekl Vrbata, podle něhož si může na bonusech vydělat až tři miliony dolarů. "Nechci říkat, že mě čeká poslední sezona, a pak měnit názor, nebo že bych chtěl vydržet ještě tři roky. Roční kontrakt mě ani Arizonu k ničemu zásadnímu nezavazuje, je to výhodné pro všechny."

Vrbatovi skončila ve Vancouveru smlouva na celkem deset milionů dolarů. V první sezoně po příchodu z Arizony nastupoval v elitní formaci s dvojčaty Danielem a Henrikem Sedinovými a prožil nejproduktivnější ročník své kariéry v NHL. V 79 duelech si připsal 63 bodů za 31 branek a 32 asistencí, v šesti zápasech play-off přidal dva góly a stejný počet přihrávek.

Uplynulá sezona mu nevyšla podle představ, v ní už s hvězdnými švédskými sourozenci nehrál. V 63 duelech vstřelil Vrbata 13 gólů a zaznamenal 14 asistencí. V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl minus 30 bodů a byl druhý nejhorší v celé soutěži.

Vrbata měl i další nabídky, ale dohodl se s Arizonou. "Byl jsem vstřícný i realistický. Neměl jsem přehnané nároky. Od začátku jsem to měl postavené tak, že klidně půjdu na nižší základ, abych se zájemcům vešel pod platový strop, a k tomu si přidal výkonnostní bonusy. Vím taky, že mi je 35 let a jakou jsem měl poslední sezonu. Uvědomuju si, kam liga spěje a jak týmy přemýšlí," doplnil Vrbata.

V dresu Arizony (bývalého Phoenixu) se Vrbatovi vždycky dařilo. Celkem má rodák z Mladé Boleslavi na kontě v NHL 934 zápasů a 554 bodů za 259 gólů a 295 asistencí. Bývalý hráč Colorada, Caroliny, Chicaga a Tampy Bay sehrál dalších 42 duelů v play-off a nasbíral 18 bodů za osm branek a deset přihrávek.

Z Arizony naopak odchází Vermette do Anaheimu

Hokejový útočník Antoine Vermette, jehož se před dvěma týdny zbavila Arizona, bude hrát v NHL za Anaheim. Čtyřiatřicetiletý kanadský centr uzavřel s Ducks jako nechráněný volný hráč dvouletou smlouvu celkem na 3,5 milionu dolarů. V Arizoně měl původně působit ještě v nadcházející sezoně, ale ta jej ze zbytku dvouleté smlouvy vyplatila.

Vermette si v uplynulé sezoně připsal v 76 zápasech 38 bodů za 17 branek a 21 asistencí. V barvách Coyotes působil od února 2012 a jen na konci sezony 2014/15 odešel krátce do Chicaga, s kterým získal Stanleyův pohár.

Arizona jej zlákala zpět na dvouletý kontrakt s ročním příjmem 3,75 milionu dolarů. Poté, co se ho předčasně zbavila, mu bude v nadcházejících dvou sezonách vyplácet 1,25 milionu dolarů ročně.

Bývalý hráč Ottawy a Columbusu sehrál v NHL 910 utkání a nasbíral 471 bodů za 211 gólů a 260 přihrávek. V bojích o Stanleyův pohár zaznamenal v 78 duelech 25 bodů za 13 tref a 12 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články