Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaněček září ve Washingtonu a je nejlepším nováčkem úvodního měsíce NHL

Vynikající výkonnost se neobešla bez povšimnutí. Brankář Vítek Vaněček z Washingtonu byl vyhlášen nejlepším nováčkem úvodního měsíce zámořské NHL. Pětadvacetiletý gólman zasáhl v lednu do sedmi zápasů a ve všech pomohl týmu k bodovému zisku, pět z nich Capitals vyhráli.

Vaněček působí v zámoří od roku 2015, ale až letos si připsal první start v elitní soutěži. Před sezonou vše nasvědčovalo tomu, že bude až brankářskou trojkou, ale problémy se srdcem přinutily přerušit kariéru švédskou hvězdu Henrika Lundqvista a koronavirus vyřadil ze hry také Ilju Samsonova.

A rodák z Havlíčkova Brodu šanci skvěle využil. V lednu zasáhl do sedmi zápasů s úspěšností zákroků 91,8 procenta a průměrem 2,78 inkasované branky na utkání. Vaněček, jehož Washington draftoval v roce 2014 jako celkově 39. hráče, se stal jedenáctým gólmanem v historii NHL, jenž zahájil kariéru sedmi duely bez porážky v normální hrací době.

Společně s Vaněčkem byla hvězdou ledna vyhlášena také zdravotní sestra z pohotovosti washingtonské nemocnice Mary "Dani" Dell'Isolaová. Vedení NHL v této sezoně oceňuje i osobnosti mimo led, které pomáhají v boji s pandemií koronaviru.

NHL zároveň vyhlásila čtveřici nejlepších hráčů měsíce, z nichž každý reprezentuje svou divizi. Centr Dallasu Joe Pavelski si v šesti lednových zápasech připsal 10 bodů (5+5), střední útočník Los Angeles Anže Kopitar v osmi duelech zaznamenal gól a 11 asistencí, útočník James van Riemsdyk v 10 utkáních Philadephie nasbíral 13 bodů (5+8) a centr Edmontonu Connor McDavid je s 22 body z 11 zápasů nejproduktivnějším hráčem soutěže a s osmi góly se dělí o prvenství v tabulce střelců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články