Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Útočník Pavel podepsal nováčkovskou smlouvu s Coloradem, brankář Dobeš s Montrealem

Hokejový útočník Ondřej Pavel uzavřel dvouletý nováčkovský kontrakt v NHL s Coloradem. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Kobry strávil uplynulé tři sezony na Minnesota State University v NCAA. O uzavření smlouvy s účastníkem mistrovství světa dvacítek z roku 2020 informoval loňský vítěz Stanleyova poháru na svém webu.

Ondřej Pavel
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Clayton-King

Pavlův kontrakt je platný od nadcházející sezony a už v závěru tohoto ročníku bude moci nastupovat na farmě v AHL za celek Colorado Eagles, s kterým uzavřel profesionální zkušební smlouvu.

V této sezoně Pavel za Minnesota State University nasbíral v 39 zápasech 15 bodů za šest branek a devět asistencí. Celkem za Mavericks zaznamenal za tři sezony v 94 utkáních 41 bodů za 18 gólů a 23 přihrávek.

Do zámoří se vydal Pavel už v 16 letech z pražské Sparty a zamířil do celku Iowa Wild AAA v soutěži T1EHL. V sezoně 2018/19 působil v NAHL v týmu Minot Minotauros a pak hrál dva roky v USHL za Fargo Force.

Na juniorském mistrovství světa v roce 2020 doma v Ostravě v pěti zápasech nebodoval. V roce 2017 se podílel na zisku stříbra české hokejové osmnáctky na Memoriálu Ivana Hlinky.

Brankář Jakub Dobeš se zase domluvil na dvouleté nováčkovské smlouvě s Montrealem. Jedenadvacetiletý gólman, jenž doposud působil v univerzitní soutěži NCAA, si díky ní může ročně vydělat 925 000 dolarů.

Dobeš působí v zámoří od roku 2017, o tři roky později jej pro NHL draftoval Montreal v pátém kole jako celkově 136. hráče. Ostravský rodák v severní Americe vystřídal několik týmů i soutěží, poslední dvě sezony hrál za tým Ohio State University. Montreal se zároveň s Dobešem domluvil na smlouvě pro závěr sezony, v níž může chytat na farmě v Lavalu v nižší AHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články