Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stý gól Fleischmanna byl vítězný, Vokoun nedochytal

New York - Útočník Tomáš Fleischmann se podílel jedním gólem a dvěma asistencemi na výhře Floridy 6:4 nad Pittsburghem. Kopřivnický rodák nejdříve dvěma přihrávkami pomohl týmu k průběžnému vedení 4:1, po němž hostující brankář Tomáš Vokoun střídal. Po vyrovnání soupeře Fleischmann vstřelil 100. gól v NHL a vítězství Floridy v závěru pojistil svou třetí trefou v utkání Tomáš Kopecký.

Tomáš Fleischmann se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Alan Diaz

Jubilejní gól zaznamenal český útočník Floridy poté, co naskočil z trestné lavice, dostal z obranného pásma přihrávku do brejku a přečíslení dva na jednoho zakončil přesnou trefou z pravého kruhu. Střela se ještě otřela o tyčku brankáře Pittsburghu Marka-Andreho Fleuryho, jenž Vokouna vystřídal po necelých 29 minutách hry.

"Na trestné lavici jsem se opravdu zapotil, protože jsem nechtěl, aby skórovali," řekl Fleischmann. "V rohu kluziště naši hráči svedli úspěšnou bitvu o puk, a jakmile jsem naskočil na led, hned mi ho poslali. Původně jsem zvažoval nahrát Shoresymu (Drew Shore), ale jejich obránce mě nechal volného, tak jsem postupoval dál a vystřelil," popsal.

Vokoun už v minulém duelu inkasoval šest gólů od Philadelphie, tentokrát vydržel v brance necelou půlhodinu hry. A incidentem se slovenským útočníkem Kopeckým rozpoutali hromadnou šarvátku. Kopecký po své trefě na 2:1 dostal krosček od Craiga Adamse a zasáhl v pádu českého brankáře, ten ho udeřil zpátky. Vznikla mela, do níž se zapojili všichni hráči, co byli na ledě, s výjimkou domácího gólmana Jose Theodora.

Další český brankář Ondřej Pavelec podpořil 30 úspěšnými zákroky výhru Winnipegu 4:3 na ledě New Yorku Rangers. Jets tak zakončili venkovní sérii s bilancí čtyř výher a jedné porážky a ve Východní konferenci se bodově dotáhli na osmou Tampu Bay. "Je to důležité vítězství a je skvělé, s jakou bilancí jsme zakončili náš trip. Venku jsme teď získali sebevědomí, aspoň doufám. Teď musíme začít vyhrávat i doma," uvedl Pavelec.

Boston i s přispěním jedné trefy Davida Krejčího vyhrál u Islanders 4:1. Český útočník stál na konci kombinace celého útoku a střelou do odkryté branky zvýšil na začátku druhé třetiny na 3:1.

Nejhorší tým ligy Columbus i díky asistenci Václava Prospala čtyřikrát srovnal náskok Dallasu, který ale brankou Louie Erikssona v prodloužení vyhrál 5:4.

Martin Havlát ukončil půst devíti zápasů bez bodu a přihrávkou přispěl k výhře San Jose 3:2 po nájezdech nad Coloradem. V dresu poražených byl u obou branek v roli asistenta obránce Jan Hejda. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii Patrick Marleua, na druhé straně se Milan Hejduk neprosadil.

Až ve třetím utkání si dočasný kouč Buffala Ron Rolston mohl užít první vítězství v NHL jako trenér. Jeho svěřenci zvítězili na ledě Tampy Bay 2:1, přestože už ve druhé minutě inkasovali.

Stylově oslavili hráči Washingtonu Braden Holtby a John Erskine prodloužení smlouvy. Brankář Holtby, jemuž Michal Neuvirth kryje záda, zneškodnil při výhře 3:0 nad Carolinou všech 33 střel, obránce Erskine dal ve druhé třetině gól na 2:0. "Jsem si jistý, že se oba cítili lépe. Hráli skvěle," komentoval jejich výkony trenér Washingtonu Adam Oates.

Výsledky

New York Rangers - Winnipeg 3:4, Washington - Carolina 3:0, Columbus - Dallas 4:5 v prodl., NY Islanders - Boston 1:4, Florida - Pittsburgh 6:4, Minnesota - Calgary 2:1 v prodl., Tampa Bay - Buffalo 1:2, San Jose - Colorado 3:2 po sam. nájezdech a Vancouver - Phoenix 2:4

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články