Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Skinner zařídil hattrickem výhru Buffala a udržel Sabres v boji o play-off

Kanadský útočník Jeff Skinner pomohl Buffalu hattrickem k výhře 6:2 nad Seattlem. Z vítězství 5:2 na ledě Calgary se radoval také Washington. Češi do zápasů NHL nezasáhli.

Radost Buffala
zdroj: ČTK/AP

Sabres bojují o první postup do play-off po 13 letech a v poslední době mají výbornou formu. Vyhráli čtvrtý z pěti zápasů a na klíčové osmé místo ztrácejí ve Východní konferenci čtyři body. Seattle naproti tomu prohrál popáté za sebou a v tabulce Západní konference má na play-off manko 11 bodů.

Skinner se dočkal prvního třígólového večera od února 2022 a sedmého v kariéře. "Je to zabiják. Když je na ledě, umí dávat góly a dokáže je i připravovat. Vždy představuje nebezpečí pro brankáře. Hrozně nám ulehčuje život, hlavně v situacích, kdy se nám nedaří skórovat," pochválil Skinnera třetí nejlepší střelec týmu Tage Thompson.

Seattle po půlminutě hry vedl 1:0, v čase 5:41 už to ale bylo 3:1 pro hosty. Na rychlém obratu se se Skinnerem podíleli i Thompson a Alex Tuch, kteří zaznamenali po gólu a asistenci a vyhnali z branky Joeyho Daccorda. "Byly to kvalitní střely. Hlavně Thompsonův pokus byl prakticky nechytatelný. Myslím si však, že s druhým a třetím gólem si Joey (Daccord) mohl poradit. Jsem přesvědčený, že ve své obvyklé formě by ty góly nedostal," řekl trenér Seattlu Dave Hakstol.

Sabres porazili Kraken poprvé v historii. Na výhru nad nejmladším klubem v NHL čekali nejdéle ze všech týmů v lize, uspěli až v šestém vzájemném duelu. "Věděli jsme, že se nám tu příliš nedaří a že není jednoduché tu hrát. Dnes navíc skvěle začali a dali rychlý gól. Pro nás bylo důležité, že jsme vzápětí odpověděli a dokázali jsme skóre otočit. Chytili jsme tempo a došli si pro výhru," popsal průběh zápasu Thompson.

Washington se po třetí výhře za sebou posunul na osmou příčku ve Východní konferenci. Strůjcem jeho vítězství nad Flames byl autor dvou gólů Alexandr Ovečkin, který podevatenácté v kariéře překonal hranici 20 branek za sezonu. Ruský útočník to jako třetí hráč v historii zvládl bez přerušení a navázal na Gordieho Howea a Brendana Shanahana. Opět se také přiblížil k absolutnímu střeleckému rekordu Waynea Gretzkého, k jehož vyrovnání mu aktuálně chybí 51 gólů.

"Řekl bych, že to je působivé. Je to skvělý hráč a budoucí člen Síně slávy. Je skvělé, že tempo drží i v 38 letech. Jsem rád, že to mohu sledovat takhle zblízka," řekl o Ovečkinovi spoluhráč Dylan Strome.

Brankář Daniel Vladař strávil celý zápas na lavičce Flames. Přednost před ním podruhé za sebou dostal Dustin Wolf. Dvaadvacetiletý Američan se stal 174. gólmanem, kterého Ovečkin v NHL překonal. K dorovnání Jaromíra Jágra, který statistice vládne, zbývá ruskému útočníkovi dát gól už jen čtyřem brankářům.

"Jsem si jistý, že jich ještě pár přibude. Je skvělé zahrát si proti takovému hokejistovi. Výsledek sice nehovoří v náš prospěch, ale byl to zážitek," prohlásil Wolf, jenž v zápase zlikvidoval 28 střel.

Výsledky:

Seattle – Buffalo 2:6 (2:3, 0:2, 0:1)

Branky: 1. Eberle, 15. Beniers – 4., 32. a 59. J. Skinner, 1. T. Thompson, 6. Tuch, 31. Power. Střely na branku: 34:30. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. J. Skinner, 2. T. Thompson, 3. Luukkonen (všichni Buffalo).

Calgary – Washington 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Branky: 31. Rooney, 48. Weegar – 26. a 30. Ovečkin, 15. D. Strome, 35. Lapierre, 58. Wilson. Střely na branku: 36:33. Diváci: 16 763. Hvězdy zápasu: 1. Ovečkin, 2. C. Lindgren (oba Washington), 3. Rooney (Calgary).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články