Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Simon připravil vítězný gól Pittsburghu, za New Jersey asistoval Zacha. Kristian Reichel debutoval za Winnipeg

Koronavirové restrikce zúžily nedělní program NHL z osmi zápasů na pouhé čtyři, ve kterých se bodově prosadili dva čeští hráči. Dominik Simon asistoval u vítězného gólu Pittsburghu při výhře 3:2 nad New Jersey. V dresu poražených jednu branku připravil Pavel Zacha. Vítek Vaněček v brance Washingtonu 21 zákroky neodvrátil domácí prohru Capitals 2:3 s Los Angeles. Vítěznou premiéru v NHL si odbyl útočník Winnipegu Kristian Reichel.

Dominik Simon v utkání s New Jersey
zdroj: AP autor: Bill Kostroun

Pittsburgh v souboji týmů s naprosto odlišnou formou vyhrál na ledě New Jersey 3:2 a prodloužil svou vítěznou sérii na sedm zápasů.

Rozhodující branku Penguins připravil v 50. minutě Simon, jenž na modré čáře našel Michaela Mathesona. Kanadský obránce využil volného prostoru a střelou příklepem zvýšil na 3:1 pro Pittsburgh. Simon si připsal čtvrtou asistenci v ročníku a po osmnácti zápasech ukončil čekání na bod.

Devils o dvě minuty později po akci Pavla Zachy, Dougieho Hamiltona a skórujícího Nathana Bastiana snížili, srovnat již ale nedokázali. Devils prohráli pošesté v řadě a z posledních 11 zápasů získali pouhé tři body.

"Není snadné se z toho dostat, ale víme, že až se to podaří, bude to velká úleva. Čeká nás ještě jeden zápas a poté vánoční pauza. Nechceme to utkání podcenit, ale myslím, že všichni už vyhlížíme několikadenní pauzu, kdy budeme moci zrestartovat," řekl Bastian.

Washington nevyužil možnost posunout se zpět do čela Východní konference před Carolinu. Vaněček v brance dostal přednost před Iljou Samsonovem. O obratu Kings z 0:2 rozhodli Blake Lizzote, Christian Wolanin a Adrian Kempe.

"Je to mizerný pocit prohrát takto rozehraný zápas. Měl jsem pocit, že hrajeme zodpovědně a máme utkání pevně v rukou, od konce druhé třetiny jsme ale vypadli z role a duel jsme ztratili. Je to frustrující," litoval trenér Washingtonu Peter Laviolette.

Třiatřiceti zásahy pomohl Los Angeles k výhře brankář Garret Sparks, jenž se vrátil do NHL po více než dvou letech.

Osmadvacetiletý gólman, kterého klub povolal z farmy kvůli umístění Cala Petersena na covidový protokol, si odbyl premiéru v dresu Kings.

"Byla to dlouhá cesta zpátky. Je ale příjemné, že jsem se do NHL vrátil v situaci, kdy mě tým potřebuje," řekl Sparks.

Kristian Reichel odehrál při debutu v NHL čtyři a půl minuty a radoval se z výhry Winnipegu nad St. Louis 4:2.

Český útočník se posunul do prvního týmu Jets po solidním startu ročníku na farmě, v týmu Manitoba Moose nasbíral dvanáct bodů (5+7) v pětadvaceti zápasech.

Výhru Winnipegu zařídila první formace Nikolaj Ehlers (1+3), Mark Scheifele (1+1) a Paul Stastny (2+1), která obstarala všechny branky Jets.

Hokejisté Vegas porazili NY Islanders 4:3 po samostatných nájezdech. Hlavní podíl na výhře Golden Knights na ledě "ostrovanů" měl Shea Theodore, který vstřelil dvě branky a přidal rozhodující samostatný nájezd.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Winnipeg - St. Louis 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky: 45. a 55. P. Stastny, 25. Ehlers, 37. Scheifele - 34. Tarasenko, 55. Mikkola. Střely na branku: 34:28. Diváci: 13 524. Hvězdy zápasu: 1. P. Stastny, 2. Ehlers, 3. Scheifele (všichni Winnipeg).

New Jersey - Pittsburgh 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 23. Kuokkanen, 52. Bastian (Zacha) - 10. Blugers, 22. D. Heinen, 50. Matheson (D. Simon). Střely na branku: 19:22. Diváci: 14 857. Hvězdy zápasu: 1. Blugers, 2. Matheson (oba Pittsburgh), 3. D. Hamilton (New Jersey).

NY Islanders - Vegas 3:4 po nájezdech (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky: 12. Nelson, 55. Bellows, 58. Pageau - 46., 60. a rozhodující nájezd Theodore, 7. Marchessault. Střely na branku: 32:34. Diváci: 17 255. Hvězdy zápasu: 1. Theodore, 2. Marchessault (oba Vegas), 3. Sorokin (NY Islanders).

Washington - Los Angeles 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky: 8. McMichael, 34. J. Schultz - 38. B. Lizotte, 43. Wolanin, 50. A. Kempe. Střely na branku: 35:24. Brankář Vaněček odchytal za Washington 58 minut a 13 sekund, inkasoval tři branky z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. A. Kempe, 2. B. Lizotte (oba Los Angeles), 3. McMichael (Washington).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články