Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ruská msta kvůli politickým názorům? Panarin se dočasně stahuje z Rangers

Kauza Artěmije Panarina silně rezonuje nejen v NHL. Hlasitý kritik Kremlu byl dočasně stažen z týmu New Yorku Rangers poté, co ho bývalý trenér v ruských médiích obvinil z toho, že před deseti lety zbil mladou ženu.

Čile se spekuluje o politické motivaci. Devětadvacetiletá hvězda Rangers patří k nemnoho odpůrcům prezidenta Vladimira Putina z řad sportovních osobností. Na sociálních sítích navíc podporuje opozičního vůdce Alexeje Navalného.

Panarina obvinil bývalý trenér z Viťazu Čechov Andrej Nazarov, známý Putinův podporovatel, podle něhož hokejista napadl v roce 2011 v Rize osmnáctiletou ženu.

"Všichni cítí, že nařčení po deseti letech není úplně dáno tím, že by se v trenéru Nazarovovi najednou hnulo svědomí. Je to spíš msta za Panarinovy názory," míní šéfredaktor redakce sportu ČT Michal Dusík.

Je nám líto, video expirovalo.
Horizont ČT24: Panarin a nařčení z Ruska

Hráči i vedení Rangers se za Panarina postavili. "Artěmij vehementně a jednoznačně odmítá veškerá obvinění z této vymyšlené historky," uvedli zástupci Rangers. "Jde o zastrašovací taktiku po jeho vyjádřeních k nedávným politickým událostem. Artěmij je otřesen a znepokojen a načas se stáhne z týmu. Rangers ho plně podporují a budou s ním spolupracovat na identifikaci zdroje těchto nepodložených obvinění," dodali.

Hokejista, jehož rodina stále žije v Rusku, odehrál v této sezoně NHL za Rangers 14 zápasů. Současná kauza může mít ještě různá vyústění. "Může mu hrozit, že v Rusku bude trestně stíhán, pokud by se vyšetřování případu chopila ruská policie, ale do Spojených států na něj v tuto chvíli moc nevidí," dodal Dusík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články