Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rozjetá mašina z Philadelphie nezastavuje, ke skalpu Washingtonu přispěl i Voráček

Už sedm utkání čítá úspěšná série hokejistů Philadelphie v NHL, ve středečním duelu totiž vyhráli na ledě Washingtonu 5:2. Útočník Jakub Voráček jednou asistoval a připsal si sedmý bod z posledních tří zápasů a celkově 53. v sezoně. Colorado naopak o vítěznou šňůru přišlo a prohrálo po sedmi střetnutích, když v prodloužení nestačilo na Anaheim po výsledku 3:4. Brankář Pavel Francouz kryl 26 střel soupeře.

Jakub Voráček a Sean Couturier oslavují gól Philadelphie v utkání NHL
zdroj: USA TODAY USPW

Washington - Philadelphia 2:5

Vítězství Flyers se rodilo ve druhé třetině, kdy třemi góly otočili skóre na 3:1. Washington ještě do konce druhé části snížil, ale po šesti minutách třetí části vrátil Philadelphii dvoubrankový náskok ruský obránce Ivan Provorov, kterému asistoval Voráček.

"Letcům" bude v nejbližších utkáních chybět americký útočník James van Riemsdyk, jenž odstoupil v první třetině kvůli zlomenině ruky v oblasti zápěstí. Délka jeho nucené absence zatím není známá.

"Když ztratíte hráče jeho kalibru, hned začnete přemýšlet kdo ho nahradí, kdo převezme zodpovědnost, kdo získá jeho čas na ledě. Naštěstí máme v kabině hodně kluků, kteří hrají ve výborné formě a dokážou jeho roli zastat," uvedl brankář Flyers Brian Elliott.

Flyers si díky vítězství mimo jiné upevnili druhé místo v Metropolitní divizi, bod právě za Washingtonem. "Kluci konečně začínají věřit, že jsme dobrý tým. Pokud takhle dokážeme hrát každý duel, získáme dobrou výchozí pozici do play-off," dodal Elliott.

Colorado - Anaheim 3:4 po prodloužení

Colorado přišlo o sedmizápasovou vítěznou sérii a ukázalo, že v poslední době se mu daří více na ledě soupeřů, kde nenašlo přemožitele devětkrát v řadě. Doma nezvládli hráči Avalanche čtvrté z posledních šesti utkání. "Myslím, že jsme měli vyhrát, ale nevyužili jsme své šance a soupeř nás v závěru potrestal," uvedl kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

První porážku v kariéře v NHL zažil pardubický odchovanec Martin Kaut, jenž se připojil k týmu z farmy před duelem s New York Islanders, které odstartovalo sedm zápasů dlouhou sérii výher.

O výhře Anaheimu rozhodl 1,2 sekundy před koncem prodloužení švédský útočník Rickard Rakell. Za vlastní brankou sebral kotouč po ubráněném úniku Tysona Josta, přejel do útočného pásma a situaci dva na dva vyřešil povedenou střelou zápěstím přes obránce Samuela Girarda.

"Bylo to jako orchestr: 6, 5, 4..., celá střídačka odpočítávala, aby Raks (Rackell) věděl, kolik má času. Komunikace asi pomohla, ale on je chytrý střelec počkal si, až k němu přistoupí obránce a ranou kolem něj nedal brankáři šanci," popsal závěrečné sekundy prodloužení trenér Anaheimu Dallas Eakins.

Calgary - Columbus 3:2 po prodloužení

Columbus na ledě Calgary prohrál jedenácté z posledních třinácti střetnutí, ale i přes nelichotivou bilanci z posledních zápasů drží šestou, postupovou příčku ve Východní konferenci. V brance Calgary se místo českého gólmana Davida Ritticha představil Cam Talbot a k vítězství Flames pomohl dvaceti zásahy.

NHL:

Washington - Philadelphia 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 15. Eller, 39. Hathaway - 28. Konecny, 35. K. Hayes, 38. Pitlick, 47. Provorov (Voráček), 55. Laughton. Střely na branku: 27:29. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. K. Hayes, 2. Provorov, 3. D. Grant (všichni Philadelphia).

Calgary - Columbus 3:2 v prodl. (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Branky: 52. E. Lindholm, 59. M. Tkachuk, 65. Brodie - 9. D. Shore, 12. Nyquist. Střely na branku: 37:22. Diváci: 18 696. Hvězdy zápasu: 1. Brodie (Calgary), 2. Korpisalo (Columbus), 3. Giordano (Calgary).

Colorado - Anaheim 3:4 v prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 4. Naměstnikov, 15. Landeskog, 48. MacKinnon - 6. Agozzino, 14. Guhle, 33. Steel, 65. Rakell. Střely na branku: 35:30. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání inkasoval čtyři góly z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 86,67 procenta. Diváci: 18 033. Hvězdy zápasu: 1. Rakell (Anaheim), 2. Landeskog, 3. MacKinnon (oba Colorado).

Vancouver - Arizona 2:4 (0:1, 0:0, 2:3)
Branky: 44. Toffoli, 47. Pearson - 8. Söderberg, 51. Schmaltz, 53. Crouse, 60. Ekman-Larsson. Střely na branku: 38:40. Diváci: 17 363. Hvězdy zápasu: 1. Söderberg (Arizona), 2. Virtanen (Vancouver), 3. Kuemper (Arizona).

Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články