Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pittsburgh v závěru skolil St. Louis a prodloužil sérii, Edmonton přidal další porážku

Ještě v 52. minutě prohrávali 2:3, ale nakonec vyhráli 5:3. Hokejisté Pittsburghu s Dominikem Simonem v sestavě otočili v NHL zápas se St. Louis a uspěli podeváté za sebou. Ve zbývajícím duelu středečního programu udolalo Toronto doma Edmonton 4:2. V dresu vítězů opět plnil roli náhradního gólmana Petr Mrázek, který chytal naposledy 12. prosince. Jeho spoluhráč David Kämpf nebodoval a Ondřej Kaše kvůli drobnému zranění nenastoupil.

Sidney Crosby z Pittsburghu střílí gól do sítě St. Louis
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Pittsburgh - St. Louis 5:3 

Góly začaly v Pittsburghu padat až v prostřední části a St. Louis se dostalo do trháku 2:0 a 3:1. O jeho branky se postarali Brayden Schenn, Jordan Kyrou a Colton Parayko. Za domácí snižoval dvakrát ve druhé třetině Bryan Rust.

Blues drželi těsný náskok 3:2 až do 53. minuty, po které během krátké chvíle prohrávali. Z dorážky totiž vyrovnal Sidney Crosby a o dvanáct sekund později využil přesilovou hru Evan Rodrigues. Vítězství v závěru zpečetil Brock McGinn.

St. Louis si u zásahu Crosbyho vzalo trenérskou výzvu, ale branka platila. "Gólman už držel puk v brankovišti. Crosby mu tam projel, vyrazil mu kotouč z ruky a dal gól. I brusle měl v brankovišti. Podle mě to bylo nedovolené bránění," řekl trenér hostů Craig Berube.

Místo odvolání gólu následoval kvůli neúspěšné výzvě trest za zdržování hry, čehož Pittsburgh rychle využil. "Hráči si zaslouží uznání za odolnost, trpělivost. Neustále vyvíjeli tlak, dřeli a byli odměněni," uvedl trenér Pittsburghu Mike Sullivan. Jeho svěřenci vybojovali 29 bodů z 34 možných v posledních 17 zápasech a posunuli se na 7. místo ve Východní konferenci.

Toronto - Edmonton 4:2

Toronto vedlo od 5. minuty dorážkou Johna Taverese. Edmonton otočil skóre dvěma trefami během 72 sekund, když skóroval zblízka Brendan Perlini a následně Leon Draisaitl. Ještě v úvodní třetině vyrovnal T.J. Brodie střelou od modré čáry.

Na další gól se čekalo až do 52. minuty, v níž využil přesilovou hru ranou z mezikruží Ilja Michejev. Pojistku přidal při hře bez gólmana Alexander Kerfoot.

Oilers, kteří hráli bez svého lídra Connora McDavida, prohráli popáté za sebou a pojedenácté z posledních 13 utkání. Po dobrém vstupu do sezony klesají tabulkou a aktuálně drží v Západní konferenci poslední postupovou příčku do play-off.

"Bojovali jsme a klidně jsme mohli vyhrát, ale zůstali jsme bez bodu," řekl Draisaitl k špatnému období. "Musíme najít způsob, jak to otočit. Sráží nás, že jsou naši klíčoví hráči mimo hru, ale nechceme se vymlouvat. Musíme si poradit. Nevzdáváme se a doufáme, že jsou před námi lepší zítřky. Nikdo nechce prohrávat. Nikdo ale nikoho neobviňuje," dodal.

NHL:

Toronto - Edmonton 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky:
5. Tavares, 20. Brodie, 52. Michejev, 60. Kerfoot - 10. Perlini, 12. Draisaitl. Střely na branku: 33:30. Diváci: 18 819. Hvězdy zápasu: 1. Michejev, 2. W. Nylander (oba Toronto), 3. Draisaitl (Edmonton).

Pittsburgh - St. Louis 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)
Branky:
34. a 36. Rust, 53. Crosby, 53. Rodrigues, 59. B. McGinn - 21. B. Schenn, 29. Kyrou, 34. Parayko. Střely na branku: 41:29. Diváci: 17 921. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Rodrigues, 3. Rust (všichni Pittsburgh).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články