Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pastrňákův gól neodvrátil vyřazení Bostonu, torontské prokletí prvního kola pokračuje

Pozdní gól Davida Pastrňáka Bostonu k postupu přes Carolinu nestačil. Bruins v rozhodujícím zápase prvního kola play-off prohráli 2:3 a sezona pro ně skončila. Sedmý duel nezvládli ani hokejisté Toronta. Tampě Bay na domácím ledě podlehli 1:2 a na postup přes úvodní kolo čekají již 18 let. Edmonton díky výhře 2:0 vyřadil Los Angeles.

David Pastrňák slaví gól se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: James Guillory

Strůjcem postupové výhry Caroliny byl Max Domi, který vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Poprvé se do statistik zapsal v 19. minutě, kdy na hranici brankoviště ideálně našel Teuva Teräväinena, jenž otevřel skóre.

Oba své góly dal Domi ve druhé třetině. Ve 24. minutě si našel tečované nahození Bradyho Skjeie a svou první trefou v play-off zvýšil na 2:0 pro domácí.

Druhou branku přidal kanadský útočník v polovině zápasu, kdy po Teräväinenově přihrávce odpověděl na kontaktní gól Bruins a vrátil Hurricanes dvoubrankový náskok.

"Všichni důležití hráči hráli opravdu povedený zápas. Od začátku až do gólu na 3:2 jsme dokázali kontrolovat hru a prakticky všechny situace jsme řešili správně. Musím kluky pochválit za dobrý výkon," uvedl trenér domácích Rod Brind'Amour.

Boston od poloviny zápasu dobýval branku Anttiho Raanty, ale kontaktní branky na 2:3 se i přes několik nebezpečných závarů dočkal až 22 sekund před koncem základní hrací doby.

Pastrňák se v levém kruhu pro vhazování opřel do puku a svým třetím gólem v play-off zdramatizoval závěr zápasu. Boston v závěrečných sekundách už vyrovnat nestihl.

Bruins nedokázali na ledě Hurricanes vyhrát ani jeden zápas a ve čtyřech venkovních duelech inkasovali 18 branek.

"Na vlastním ledě hrají opravdu dobře, dokážou se dostat do výhodné pozice a získávají spoustu energie z plných tribun. Takhle to ale v play-off chodí. Týmy celý rok hrají o to, aby mohly začínat a končit série v domácím prostředí, je proto důležité umět ho využít," řekl bostonský útočník Brad Marchand.

"Narazili jsme na silný tým, který může dojít hodně daleko. Vyřazení ale opravdu bolí," dodal Marchand. Z postupu se raduje i útočník Caroliny Martin Nečas, který v sérii nasbíral tři asistence.

Postup Tampy Bay přes Toronto zařídil centr třetí formace Nick Paul, který se postaral o obě branky obhájců Stanley Cupu.

Svůj první gól ve vyřazovacích bojích vstřelil sedmadvacetiletý Kanaďan v 19. minutě, kdy do odkryté branky dorazil střelu Rosse Coltona.

Maple Leafs zásluhou Morgana Riellyho ve 34. minutě vyrovnali, ale Paul o tři minuty později se štěstím přešel přes obránce T. J. Brodieho a ranou na vyrážečku rozhodl o postupu Tampy.

Mužstvo českého útočníka Ondřeje Paláta, který v zápasech s Torontem zaznamenal tři góly a dvě asistence, čeká v dalším kole derby s Floridou.

"Hráli jsme opravdu dobře. Každý do zápasu dal všechno a vyplatilo se nám to. Jsem rád, že mi zápas tak vyšel a mohl jsem si užít postup s rodinou na tribuně," řekl Paul, který pochází z Mississaugy, města ležícího u Toronta.

Kanadský tým ve třetí třetině ani přes 17 střel nedokázal smazat jednogólové manko a na postup z prvního kola play-off čeká již od sezony 2003/2004.

"Už mě ta nevydařená play-off začínají unavovat. Musíme napnout všechny síly a do další sezony jít silnější," řekl zklamaný útočník Mitchell Marner.

Hokejisté Edmontonu přešli přes úvodní kolo vyřazovacích bojů po čtyřech sezonách. Gólem a asistencí zařídil výhru 2:0 nad Los Angeles Connor McDavid. Brankář Mike Smith kryl všech 29 střel Kings a vychytal druhé čisté konto v tomto play-off.

Výsledky 1. kola play-off NHL - 7. zápasy:

Toronto - Tampa Bay 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 34. Rielly - 19. a 37. Paul. Střely na branku: 31:25. Diváci: 19 316. Konečný stav série 3:4.

Carolina - Boston 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 24. a 31. Domi, 19. Teräväinen - 26. DeBrusk, 60. Pastrňák. Střely na branku: 31:29. Diváci: 19 513. Hvězdy zápasu: 1. Domi, 2. Raanta, 3. Teräväinen (všichni Carolina). Konečný stav série 4:3.

Edmonton - Los Angeles 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Ceci, 57. McDavid. Střely na branku: 41:29. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. McDavid (Edmonton), 2. J. Quick (Los Angeles), 3. M. Smith (Edmonton). Konečný stav série 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články