Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pastrňák skóroval i asistoval a Boston srovnal stav série, Palát pečetil výhru Tampy

David Pastrňák pomohl gólem a asistencí Bostonu k vítězství 5:2 nad Carolinou. Jeho tým vyrovnal stav série 1. kola play-off NHL na 2:2. Hlavní hvězdou zápasu byl Brad Marchand, který se na výhře podílel dvěma brankami a třemi asistencemi. V nedělním programu se střelecky prosadil také Ondřej Palát, jenž trefou do prázdné branky pečetil výhru Tampy Bay 7:3 nad Torontem.

David Pastrňák se raduje se spoluhráči
zdroj: Reuters

Carolina dvakrát vedla, ale Jake DeBrusk v závěru druhé třetiny v přesilovce vyrovnal na 2:2 a závěrečná část patřila Bostonu.

Vyrovnávacímu gólu předcházela mela v brankovišti Hurricanes, kvůli které trenér Rod Brind'Amour branku reklamoval. Jeho výzva ale nebyla vyslyšena a utkání šlo do závěrečné třetiny za nerozhodného stavu.

"Neměl jsem puk pod kontrolou, ale myslím si, že pokud je brankář před inkasovaným gólem atakovaný, měl by rozhodčí přerušit hru. Je to zklamání, ale musíme se s tím vyrovnat a vrátit se do práce," uvedl Antti Raanta, jenž se do branky Caroliny vrátil po jednozápasové pauze způsobené otřesením po srážce s Pastrňákem.

V úvodu třetího dějství se poprvé trefil Marchand. Ve 46. minutě kanadský útočník našel hned po vhazování Pastrňáka a Boston vedl 4:2.

Carolina nedokázala zdramatizovat zápas ani při závěrečné snaze v šesti hráčích. V poslední minutě se naopak do prázdné branky trefil Marchand a svým pátým bodem (2+3) v zápase pojistil výhru Bruins.

"Upřímně, svému výkonu nepřikládám žádnou větší váhu. Hokej je týmová hra, takže je lepší zůstat bez bodu a vyhrát, než nasbírat deset bodů a prohrát. Je jedno, kdo z nás ty góly vstřelil, vždy to bude výhra celého týmu," řekl po zápase Marchand.

Pastrňák, který v 17. minutě zpoza branky připravil gól pro Patrice Bergerona, zdvojnásobil svůj bodový příspěvek v play-off.

Po prvních dvou zápasech, ve kterých vyšel bodově naprázdno, se střelecky probudil a s dvěma góly a dvěma nahrávkami je nejproduktivnějším Čechem ve vyřazovacích bojích.

Druhý gól v play-off vstřelil také Ondřej Palát, jenž v závěru zápasu jistil výhru Tampy Bay. Lightning díky povedeným prvním dvěma třetinám porazili Toronto vysoko 7:3 a srovnali stav série na 2:2.

Tampa od začátku zápasu dominovala a již po osmi minutách vedla 3:0. Na povedený start domácí navázali také v úvodu druhé třetiny, kdy vstřelili dvě branky. Již na 5:0 zvyšoval ve 26. minutě při vyloučení Davida Kämpfa útočník Lightning Corey Perry.

Maple Leafs v 53. minutě zásluhou druhé branky Williama Nylandera snížili na 2:5 a již šest minut před koncem se rozhodli pro odvolání brankáře. Neuběhlo ani 40 sekund a risk hostujícího celku potrestal Palát.

Toronto ještě dokázalo zápas zdramatizovat, ale na trefu Jakea Muzzina odpověděl druhým gólem do odkryté branky Ross Colton, jenž uzavřel skóre.

"Dnes jsme si dokázali, že s naší hrou můžeme být úspěšní, proto musíme na tenhle výkon navázat i v dalších zápasech. Víme, co funguje a že to dokážeme plnit, proto se musíme stoprocentně soustředit na příští zápas," burcoval střelec třetího gólu Lightning Patrick Maroon.

Z vyrovnání série se radovaly také oba celky v Západní konferenci. Hokejisté St. Louis zdolali Minnesotu 5:2 a Los Angeles porazilo Edmonton 4:0.

Kings dotáhl k druhé výhře v sérii brankář Jonathan Quick, který kryl všech 31 střel Oilers a vychytal desáté čisté konto v bojích o Stanley Cup. Šestatřicetiletý gólman je prvním Američanem, který v play-off udržel deset nul.

Výsledky 1. kola play-off NHL:

Boston - Carolina 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 41. a 60. Marchand, 17. Bergeron (Pastrňák), 39. DeBrusk, 46. Pastrňák - 15. Pesce, 21. Staal. Střely na branku: 28:26. Diváci: 17 850. Stav série: 2:2.

Tampa Bay - Toronto 7:3 (3:0, 2:0, 2:3)
Branky: 24. a 58. Colton, 1. Stamkos, 6. Bellemare, 8. Maroon, 26. Perry, 55. Palát - 43. a 53. Nylander, 56. Muzzin. Střely na branku: 28:25. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Hagel, 3. Maroon (všichni Tampa Bay). Stav série: 2:2.

St. Louis - Minnesota 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky: 5. a 32. Kyrou, 31. a 59. Perron, 59. O'Reilly - 15. Kaprizov, 43. Boldy. Střely na branku: 34:30. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Binnington, 2. Kyrou, 3. Perron (všichni St. Louis). Stav série: 2:2.

Los Angeles - Edmonton 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky: 56. a 59. Grundström, 9. Moore, 15. Stecher. Střely na branku: 46:31. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. J. Quick, 2. Moore, 3. Lizotte (všichni Los Angeles). Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články