Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Palát se trefil v 500. zápase v NHL, ale porážku Tampy Bay neodvrátil

Útočník Ondřej Palát si ve svém 500. utkání v NHL připsal gól, první porážce hokejistů Tampy Bay v nové sezoně však nezabránil. Obhájci Stanley Cupu na ledě Columbusu prohráli 2:5 a nenavázali na páteční vítězství 3:2 v prodloužení nad stejným soupeřem.

Ondřej Palát z Tampy Bay v utkání proti Columbusu
zdroj: ČTK/AP autor: Jay LaPrete

Palát se prosadil 14 sekund před koncem první třetiny a zaznamenal třetí zásah v tomto ročníku. Český útočník v přesilové hře snížil na 2:3, ale vyrovnat Tampa už nedokázala. Naopak v závěrečním dějství ještě dvakrát inkasovala a ve čtvrtém utkání v sezoně poprvé prohrála.

"Neviděl jsem nás hrát tak špatně od té první přestávky (v březnu 2020). Vůbec jsme nebyli sladěni. Nikdo tomu zápasu moc nedal, dělali jsme nevídané ztráty," zlobil se trenér Tampy Bay Jon Cooper. "Byli jsme pomalí, nesoustředění včetně mě. Z toho těžili," řekl obránce Michail Sergačov.

Souboj Čechů ovládli Medvědi z Bostonu

Obránce Jakub Zbořil pomohl svým prvním bodem v NHL k výhře Bostonu 6:1 nad Philadelpií. Vítězství podpořil přihrávkou také David Krejčí. Na straně poražených asistoval u jediné branky týmu Jakub Voráček, který je na začátku sezony se sedmi body (1+6) nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

Po Krejčího střílené přihrávce do předbrankového prostoru otevřel skóre z dorážky Patrice Bergeron. Český centr sbírá v této sezoně prozatím pouze asistence, na kontě jich má v pěti zápasech čtyři. Philadelphia vyrovnala v úvodu druhé třetiny, v níž Voráčkovu ránu od pravého mantinelu tečoval Kevin Hayes.

Boston si vzal rychle vedení zpět a zbývající čtyři góly vstřelil v rozmezí 38. až 54. minuty. U branky na 5:1 asistoval Zbořil. Český obránce operoval v přesilové hře na modré čáře, po jeho přihrávce přenesl Nick Ritchie hru na opačnou stranu a Brad Marchand z levého kruhu skóroval. Marchand a Bergeron byli hlavními strůjci výhry Bruins, oba si připsali po třech bodech (2+1).

"Dostali jsme facku. Náš výkon byl nepřijatelný v každém směru. Každý se musí nad sebou zamyslet, zjistit, co udělal špatně, a napravit to," řekl útočník Philadelphie Hayes. Gólman Carter Hart, který inkasoval šestkrát z 26 střel, po závěrečné siréně dokonce rozmlátil hokejku o branku. "Ruply mi nervy, byla to frustrace. Lituju toho. Bylo to ode mě neprofesionální a omlouvám se všem, kdo to viděli," prohlásil Hart.

Boston porazil Philadelphii dvakrát během tří dnů. "Dokazuje to, že se sehráváme a že si jeden s druhým začínáme více rozumět. Také mladí hráči získávají ostruhy a cítí se na ledě lépe a lépe. Potřebujeme mladou krev a hráče, kteří bojují o místo. To vytváří v týmu konkurenci a tlačí každého k tomu, aby se zlepšoval," uvedl Marchand.

Zbořil, jehož si Boston vybral v roce 2015 v prvním kole draftu jako třináctého celkově, dostává až nyní větší prostor v hlavním týmu. Odchovanec Komety Brno odehrál všech pět zápasů této sezony ve třetím obranném páru a na ledě strávil průměrně necelých dvacet minut. Zbořil, který se před začátkem NHL rozehrával v české extralize v dresu mateřského klubu, si přitom v předchozích pěti letech připsal v soutěži jen dva starty.

Montreal si znovu poradil s Vancouverem

Winnipeg doma otočil skóre v utkání s Ottawou ve třetí třetině z 2:3 na konečných 6:3. Na obratu se dvěma góly podílel Andrew Copp, po třech bodech si připsali Paul Stastny a Mark Scheifele (oba 1+2). Jets porazili Senators potřetí během pěti dnů.

Montreal sice ztratil ve Vancouveru na začátku třetí třetiny dvougólový náskok, ale nakonec soupeře porazil 5:2. V dresu vítězů se uvedl Corey Perry ve své premiéře gólem, brankář Carey Price kryl 23 střel a připsal si 350. výhru v NHL. Canadiens jsou prvním týmem, který už získal v této sezoně deset bodů, přestože všech šest utkání odehrál venku.

První gól v novém působišti dal i Torey Krug, který po minulé sezoně podepsal po devíti letech v Bostonu smlouvu se St. Louis. Zkušený obránce otevřel v utkání s Los Angeles skóre a nasměroval mužstvo k výhře 4:2.

Výsledky NHL:

Columbus - Tampa Bay 5:2 (3:2, 0:0, 2:0)
Branky: 5. N. Foligno, 11. Grigorenko, 20. Gavrikov, 47. Werenski, 59. Robinson - 5. Hedman, 20. Palát. Střely na branku: 28:32. Hráno bez diváků.

Boston - Philadelphia 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Branky: 9. a 54. Bergeron (na první Krejčí), 45. a 48. Marchand (na druhou Zbořil), 23. C. Smith, 38. Coyle - 22. K. Hayes (Voráček). Střely na branku: 26:17. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. Bergeron, 3. Coyle (všichni Boston).

Vancouver - Montreal 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Branky: 44. E. Pettersson, 47. Höglander - 11. Suzuki, 32. Perry, 50. Gallagher, 53. Drouin, 58. Edmundson. Střely na branku: 25:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Price, 2. Drouin (oba Montreal), 3. E. Pettersson (Vancouver).

St. Louis - Los Angeles 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky: 14. Krug, 23. Dunn, 28. Perron, 60. Schwartz - 21. A. Kempe, 37. D. Brown. Střely na branku: 30:23. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Perron, 2. Thomas, 3. Krug (všichni St. Louis).

Winnipeg - Ottawa 6:3 (1:0, 1:3, 4:0)
Branky: 43. a 57. Copp, 15. Ehlers, 29. Connor, 56. Stastny, 58. Scheifele - 25. Dadonov, 32. B. Tkachuk, 35. N. Paul. Střely na branku: 38:21. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Stastny, 2. Ehlers, 3. N. Paul (všichni Winnipeg).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články