Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Nečas zapsal proti Buffalu tři body, Columbusu první gól Voráčka v sezoně v Tampere nestačil

Martin Nečas se podílel v NHL gólem a dvěma asistencemi na výhře hokejistů Caroliny 5:3 nad Buffalem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Českého hráče předčil pouze Sebastian Aho, který vstřelil tři branky a na jednu nahrál. Jakub Voráček neodvrátil prvním gólem v sezoně porážku Columbusu 3:6 s Coloradem v prvním ze dvou utkání těchto soupeřů v Tampere. V Nokia Areně se hattrickem blýskl finský útočník Avalanche Mikko Rantanen.

Martin Nečas
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

Nečas řídil obrat Caroliny z 1:2 na 4:2. Po jeho bekhendovém pasu vyrovnal Aho střelou z levého kruhu na 2:2. Oba si role vyměnili ve 25. minutě. Finský útočník našel křížnou přihrávkou v pravém kruhu Nečase, který ranou bez přípravy dostal tým poprvé v zápase do vedení. Třetí bod si připsal ve třetí třetině, když po jeho dalším bekhendovém pasu skóroval z mezikruží Jesperi Kotkaniemi.

"Naše lajna hrála skvěle," rozplýval se Nečas. "I když jsme nezačali nejlépe, hned v prvním střídaní jsme byli na ledě u inkasované branky. Úvodních deset minut hrál soupeř lépe, ale potom jsme převzali nad zápasem kontrolu. Utkání jsme si užili, je to dobrá výhra," doplnil.

Nečas pokračuje ve výborných výkonech a protáhl svou bodovou sérii na šest utkání (4+6). V této sezoně vyšel naprázdno v jedenácti odehraných zápasech jen jednou a v produktivitě soutěže je pátý (7+10). V pozápasovém rozhovoru tak čelil otázce, zda tempo udrží celou sezonu. "Doufám. Bylo by to hezké," reagoval Nečas.

Aho završil v 58. minutě gólem na 5:2 svůj pátý hattrick v NHL. "Všichni víme, jak skvělý je hráč. Má skvělou střelu i přihrávku, ta jeho byla hezčí než moje," ocenil Nečas spoluhráče, který mu kompliment vrátil. "Jeho lajna nás tuto sezonu táhne. Má formu, cítí to. Při přesilové hře mi skvěle nahrál, jsem rád, že jsem mu laskavost oplatil."

V poslední sekundě zmírnil porážku Buffala Rasmus Dahlin. Zbývající dvě branky Sabres vstřelili v úvodní třetině Jacob Bryson a Victor Olofsson.

Colorado s Martinem Kautem v sestavě a brankářem Pavlem Francouzem na střídačce vedlo ve 21. minutě 3:0. Postupně skórovali Logan O´Connor, J.T. Compher a Rantanen.

Columbus ale vyrovnal. Návrat do zápasu odstartoval Voráček tečí v přesilové hře a v historické produktivitě českých hráčů v NHL se osamostatnil na třetím místě od Milana Hejduka. Kladenský odchovanec má na kontě 806 bodů (223+583), před ním jsou už jen Patrik Eliáš (1025 bodů) a Jaromír Jágr (1921).

Patrik Laine, rodák z Tampere, kde se zápas konal, snížil a na začátku třetí části Sean Kuraly dokonce vyrovnal. Úřadující vítězové Stanley Cupu se však ztrátou třígólového náskoku nenechali rozhodit. Rantanen je ve 49. minutě poslal znovu do vedení, dvě minuty nato zvýšil Cale Makar a minutu před koncem při power-play Columbusu potvrdil roli hrdiny večera gólem do prázdné branky Rantanen. Se čtyřmi asistencemi mu sekundoval Nathan MacKinnon.

"Byl to dobrý zápas," konstatoval Voráček. "Hrálo se nahoru dolů, zápas nabídl spoustu šancí, hezkých akcí a skvělých zákroků. Bojovalo se, sráželi jsme. Myslím si, že diváky bavil a že se na něj hezky koukalo. Colorado bohužel prokázalo svoji zkušenost," dodal.

NHL:

Carolina - Buffalo 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)

Branky: 9., 13. a 58. Aho (na druhou Nečas), 25. Nečas, 50. Kotkaniemi (Nečas) - 1. Bryson, 11. Olofsson, 60. Dahlin. Střely na branku: 33:25. Diváci: 18 727. Hvězdy zápasu: 1. Aho, 2. Nečas, 3. A. Svečnikov (všichni Carolina).

V Tampere: Colorado - Columbus 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Branky: 21., 49. a 59. Rantanen, 2. O'Connor, 13. Compher, 51. Makar - 22. Voráček, 28. Laine, 43. Kuraly. Střely na branku: 37:39. Diváci: 12 882. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. MacKinnon (oba Colorado), 3. Laine (Columbus).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články