Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nečas po premiérovém gólu míří na farmu

Martin Nečas sice v NHL poprvé skóroval, ale teď se z Caroliny stěhuje na farmu do Charlotte do nižší AHL. Devatenáctiletý útočník dosud v sezoně odehrál za Hurricanes všech sedm utkání a získal dva body. V AHL ho čeká premiéra. Za Checkers může nastoupit poprvé v pátek v domácím duelu s Hershey.

Martin Nečas padá před brankou Nashvillu
zdroj: ČTK/AP autor: Karl B DeBlaker

Nečas, dvanáctý hráč loňského draftu, v minulém ročníku sehrál v NHL za Carolinu jeden zápas a následně se vrátil do Komety Brno, s níž obhájil titul v extralize. V letošní přípravě bodoval ve všech čtyřech duelech a nasbíral čtyři body za tři branky a asistenci.

V soutěžním ročníku se poprvé zapsal do statistik ve třetím duelu doma proti New York Rangers a asistencí přispěl k vítězství 8:5. Při posledním startu v úterý na ledě Tampy Bay při prohře 2:4 dal premiérový gól.

Jeho čas na ledě ale klesl na minimum v sezoně na 6 minut a 43 sekund. V průměru pobyl na ledě 10 minut, měl úspěšnost na vhazování 36,4 procenta, vyslal šest střel na branku, v bilanci plus/minus je na nule a inkasoval dvě trestné minuty.

V české extralize má Nečas na kontě 89 zápasů a 45 bodů (24+21). V květnu se představil i na mistrovství světa v Dánsku a byl s pěti body (3+2) ze sedmi utkání šestým nejproduktivnějším českým hráčem turnaje.

Spolu s Nečasem se přesunul na farmu do Charlotte také obránce Haydn Fleury, opačným směrem putoval dvaadvacetiletý útočník Clark Bishop.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články