Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matthews vyzdvihl spoluhráče Nylandera: Hraje skvěle. Je to rozhodně něco speciálního

Auston Matthews z Toronta Maple Leafs patří mezi nejlepší kanonýry NHL, ale hlavní pozornost na sebe strhává ve Stockholmu jiná hvězda ligy – William Nylander. Švédský technik se od začátku sezony veze na vlně pohody a v historicky prvním soutěžním utkání klubu v Evropě proti Detroitu byl u všech vstřelených branek týmu.

Auston Matthews z Toronta Maple Leafs
zdroj: ctsport.cz

Nylander si proti Red Wings připsal gól, kterým srovnával na 2:2, a také dvě asistence. Nejprve nahrál před prázdnou bránu Tylerovi Bertuzzimu u gólu na 1:2 a poté byl Nylander také u vítězné akce, když John Tavares rozhodl o výhře 3:2 v 55. minutě.

"Je to rozhodně něco speciálního. Hraje skvěle. Když se vám daří, tak se vám daří. Puky ho nachází a dává góly, což je skvělé vidět," uvedl Matthews v reakci na Nylanderův výkon, po kterém protáhl švédský útočník bodovou šňůru od začátku sezony na 16 zápasů, v nichž dohromady vyprodukoval 25 bodů (11+14).

Stejně jako další hráči si Matthews evropské turné pochvaluje. "Je to něco mimořádného být tady. V týmu bylo vždycky hodně Švédů, takže je skvělé, že se to tady spojuje," řekl americký střelec, jenž se s 13 góly dělí s dalšími hráči soutěže o první místo.

Nylander se ve Stockholmu kromě produktivity stará také o spoluhráče mimo led. "Vzal nás do italské restaurace. Už si nevybavuji název podniku. Ale nebylo to nic švédského. Ale dost toho (místního jídla) máme na hotelu, takže to je v pohodě," prozradil Matthews.

V rámci Global Series je ve Stockholmu hodně cítit švédská stopa. Vždyť Švédů je z evropských zástupců v zámořské NHL nejvíc. Silný odkaz zanechali tito Seveřané historicky také v Torontu. "Všichni víme, co znamenal pro klub, co reprezentoval a čeho dosáhl," řekl Matthews na konto Matse Sundina, bývalého kapitána Maple Leafs, jenž před prvním zápasem četl v kabině Toronta zahajovací sestavu.

Slova obdivu měl Matthews také směrem k další ikoně klubu, nedávno zesnulému Börjemu Salmingovi. "Jeho odkaz je neuvěřitelný. Těším se, až uvidím jeho film, abych se dozvěděl víc o jeho životní cestě. Samozřejmě je hodně oceňován za to, co v klubu dokázal," poukázal Matthews na nový film o legendárním švédském obránci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články