Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulich prohrál i svůj druhý zápas v NHL. O Devils už nechci ani slyšet, řekl zklamaně

V NHL zatím odehrál dva zápasy, oba proti New Jersey a oba s prohrou. Do smíchu Jiřímu Kulichovi po utkání v Praze příliš nebylo. Jeho Buffalo padlo i ve druhém zápase Global Series v O2 Areně, tentokrát 1:3. Český útočník byl zklamaný i z individuální chyby a doufá, že to neovlivní jeho budoucnost u Sabres.

Jiří Kulich
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Za šanci zahrát si před pražským publikem byl rád, ovšem v hlavě mu utkvěl negativní moment. "Snažil jsem si to užít, ale pak jsem udělal chybu, takže to už nebylo ono. Hlavně ta chyba před druhým gólem mě mrzí," připomněl dvacetiletý forvard.

Kulich chtěl zadovkou v útočném pásmu poslat puk na Dylana Cozense, útočník Devils Paul Cotter však jeho úmysl vystihl a celou akci po přihrávce Jacka Hughese i zakončil. "Těžko říct, jestli to ovlivní mou budoucnost. Doufám, že ne, ale teď netuším," pronesl sklesle po utkání.

Sestřih utkání New Jersey – Buffalo:

Zažil druhou zkušenost v NHL. V minulém roce 25. listopadu byl u debaklu 2:7 také proti New Jersey. "Ten tým už ani nechci slyšet. Zatím dva zápasy v NHL, dvě prohry s Devils. Doufám, že se naskytne šance jim to vrátit," prohlásil Kulich. 

Loni v listopadu odehrál necelých patnáct minut, v Praze přesně čtrnáct. V prvním případě měl ve statistice účasti na ledě minus bod, nyní minus dva. Naskočil do druhé formace po bok Cozense a Jacka Quinna. Obstaral i úvodní slavnostní buly, které vhodila ikona Devils Patrik Eliáš.

"Jsem vděčný, že jsem vůbec mohl hrát a ještě k tomu na přesilovce. Nezbývá teď nic jiného než jen pořádně makat, nechat tam všechno a uvidíme co bude," řekl Kulich.

Chyběla častější střelba

Buffalo předvedlo zlepšený výkon, ale ani na podruhé na New Jersey (první zápas v pátek 1:4) nestačilo. "Chybělo víc střel i já jsem mohl víc střílet. V pátek to byl první zápas, takže tam chyby byly. Teď si myslím, že to byl vyrovnaný zápas," uvedl Kulich, který získal juniorské stříbro i bronz.

O svém startu se dozvěděl ráno v den zápasu, napomohlo k němu i zranění Nicolase Aube-Kubela. Český parťák v Buffalu Lukáš Rousek už takové štěstí neměl. "Cítili jsme podporu. Vnímal jsem fanoušky, byli hlasití, takže ukázali, jaké to je u nás v Česku. Samozřejmě bychom byli raději, kdybychom hráli oba, ale bohužel," dodal Kulich.

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články