Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kovalčukův konec v NHL způsobil šok. To jsem ještě neviděl, říká Eliáš

New York - Rozhodnutí ruského hokejového útočníka Ilji Kovalčuka ukončit i přes platnou lukrativní smlouvu s New Jersey zámořskou kariéru a vrátit se domů způsobilo šok. Zatímco Devils musejí řešit ztrátu svého klíčového hráče, Kovalčuk podle všeho míří do Petrohradu, který mu údajně nabídne ještě výnosnější kontrakt než klub NHL. Kovalčuk před třemi lety podepsal patnáctiletou smlouvu s celkovým platem 100 milionů dolarů. Do konce kontraktu tak měl ještě dostat 77 milionů dolarů. 

Mezitím Kovalčukův odchod vstřebávali fanoušci i spoluhráči v New Jersey. "Za osmnáct let v NHL jsem něco podobného neviděl," přiznal útočník Patrik Eliáš v rozhovoru pro The Star-Ledger. "Není pochyb, že to bude mít vliv na tým... Loni jsme ztratili Zacha (Pariseho), teď Kovyho. Oba jsou to velcí hráči. Pro manažery a majitele to bude zajímavé," doplnil český reprezentant, který na začátku měsíce podepsal s klubem novou tříletou smlouvu.

Parise, který před rokem odešel z New Jersey do Minnesoty i proto, že si Devils nemohli díky Kovalčukově vysoké smlouvě dovolit jej angažovat, přiznal, že jej informace o odchodu bývalého spoluhráče z NHL šokovala. "Vždy jsem si myslel, že hraje za New Jersey rád. Je to špatné. Devils ztrácejí výborného hráče," podotkl Parise. "Když se rozhodnete odejít na konci kariéry, je to jiné. Ale v jeho věku?" kroutil hlavou kapitán Devils Bryce Salvador.

Kanadská televizní stanice TSN s odkazem na komisionáře NHL Billa Dalyho uvedla, že New Jersey se v příštích dvanácti letech bude do platového stropu započítávat přibližně 300 tisíc dolarů z Kovalčukovy zrušené smlouvy. Pokud by se ruský hráč chtěl do NHL v budoucnosti vrátit, museli by s tím údajně souhlasit zástupci všech klubů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články